SUNOVRAT SAMOOPREDELJENJA! Kurtijeva poltronka udelila NAJBOLJI KOMPLIMENT SRBIJI, Beograd matirao Prištinu u diplomatskoj simultanci

Autor:

Vesti

11.07.2024

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mislila je da je ispala pametna, ali nije bila ni svesna šta je rekla.

SUNOVRAT SAMOOPREDELJENJA! Kurtijeva poltronka udelila NAJBOLJI KOMPLIMENT SRBIJI, Beograd matirao Prištinu u diplomatskoj simultanci

Foto: Tanjug/AP

Aljbin Kurti

Poslanica Kurtijeve stranke Smoopredeljenje Jeta Statovci smatra da je Srbija glavni krivac što tzv. Kosovo još nije uspelo da se pridruži Savetu Evrope, prenosi Ekonomija onlajn, što dokazuje da je Srbija diplomatski na polju dijaloga apsolutno razbila predstavnike privremenih prištinskih institucija.

Kurtijeva poltronka je zakukala međunarodnoj zajednici, videvši kakav tretman Srbija ima na samitu NATO u Vašingtonu, gde ministar Marko Đurić radi na promociji Srbije u zapadnom svetu. Statovci je međunarodnoj zajednici zatražila da tzv. Kosovu posveti više pažnje za jačanje članstva u međunarodnim organizacijama, jer veruje da su se uslovi već stekli. Koliko je ovo van svake pameti govori i njena sledeća rečenica.

"Znamo da su naši odnosi sa Srbijom i dalje neprijateljski odnosi", rekla je ona, ne razmišljajući o tome da ovime i sama potvrđuje da Priština potkopava dijalog i da je jedina strana koja se oko dijaloga trudi i ispunjava svoja obećanja upravo srpska strana.

Kako je rekla, "poljubci" SAD i EU prema Srbiji utiču na "kažnjavanje Kosova", kao i na nemogućnost stvaranja stabilnosti i mira u regionu. Dok ona govori, jedini razlog zašto se lažna država kažnjava i zašto je pod sankcijama jeste samo rukovodstvo lažne države, na čelu sa Aljbinom Kurtijem.

Kurti tražio uklanjanje srpskih baza sa srpskih teritorija

Premijer privremenih prištinskih institucija Kurti je izjavio za Si-En-En da je Srbija "veoma agresivna" i zatražio od zapadnih partnera da izvrše pritisak na Beograd kako bi uklonio vojne baze koje se nalaze u blizini KiM.

"Naš severni sused, Srbija, je veoma agresivan. Prvo, ne priznaje našu zemlju, što čini većina država sveta. Vodi hibridni rat, organizuje vojne vežbe na našoj granici. Imaju više od 40 vojnih baza na 'granici sa Kosovom'. Tražimo od zapadnih partnera da izvrše pritisak na Beograd kako bi ih uklonili", požalio se Kurti u razgovoru sa Kristijan Amanpur.

Republika

Foto: Profimedia

Aljbin Kurti

Dodao je da Srbija ima rusko naoružanje, ali i kineski FK-3 sistem (protivvazdušni raketni sistem srednjeg i dugog dometa).

Da je narativ Kurtija i njegove armije bez mozga i obraza potpuna idiotarija potvrđuje i poslanik DPK Hisen Beriša, koji je naglasio da se potenciranjem tzv. kosovskih vlasti o napadima iz Srbije skreće pažnja sa neuspeha i propusta vladajuće stranke na Kosmetu, prenosi Gazeta Blic. On je ovom prilikom i citirao predsednika Vučića, koji se nedavno osvrnuo na delanje Aljbina Kurtija, koji je poslednjih meseci počeo intenzivno da "zvecka oružjem" i preti mobilizacijom stanovništva.

"Izjava predsednika Srbije Vučića premijeru Kurtiju da će obući uniformu i ponašati se kao „mali Zelenski“, usledila je prema opasci nemačkog ambasadora Rodea na neozbiljnost i opstruktivnost u kojoj se Kurti i njegovo osoblje ponašaju u odnosu na svoje obaveze", kaže on.

Albanac i sam tvrdi da su izjave Kurtija i njegovih poltrona o apsolutno fiktivnim napadima Srbije na sever Kosmeta nerealne, prvenstveno zbog Natoa i Kfora. 

"Što se tiče deklaracije predsedavajućeg Skupštine Konjufce o mogućnosti napada iz Srbije, smatram da je sve nerealno i da se ovim tendencijama pokretanja pitanja rata i straha od rata skrene pažnja na ekonomski, socijalni, infrastrukturni propust i sva dešavanja", zaključio je poslanik Demokratske partije tzv. Kosova Hisen Beriša.

Zaključaj je jednostavan, Kurti oseća da mu dolazi diplomatski kraj, a uzevši u obzir svu štetu koju je nanosio prethodnih godina, nije nerealno očekivati da će po silasku s vlasti završiti i u zatvoru. Kako bi svoj kraj odgodio, Kurti u svojoj kvazidržavi stvara scenario predratnog stanja, gde sebe predstavlja kao izbavitelja naroda iz neprijatne situacije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (20)

Loading
MIloje S

11.07.2024 13:52

Kurti je realno glup ko kurac!

Ana

11.07.2024 13:53

Tzv Kosovo ne može biti država, već srpska pokrajina. Kurti je izvisio.

Milan

11.07.2024 13:54

Kurti je još jednom popio zasluženi blok. Lažna država Kosovo ne može biti nikad republika.

Nenad

11.07.2024 13:56

Beograd će uvek matirati Kurtija koji svakako da ne može imati bilo kakvu pespektivu u pregovorima.