KURTI APSOLUTNO POLUDEO! Prištinski patuljak Amerikancima traži UKLANJANJE SRPSKIH VOJNIH BAZA, pazite sad - SA TERITORIJE SRBIJE!

Autor:

Vesti

10.07.2024

07:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle hvalospeva bombardovanju Jugoslavije, opleo je i po Putinu.

KURTI APSOLUTNO POLUDEO! Prištinski patuljak Amerikancima traži UKLANJANJE SRPSKIH VOJNIH BAZA, pazite sad - SA TERITORIJE SRBIJE!

Foto: Tanjug/AP, Profimedia

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je danas za Si-En-En da je Srbija "veoma agresivna" i zatražio od zapadnih partnera da izvrše pritisak na Beograd kako bi uklonio vojne baze koje se nalaze u blizini KiM.

"Naš severni sused, Srbija, je veoma agresivan. Prvo, ne priznaje našu zemlju, što čini većina država sveta. Vodi hibridni rat, organizuje vojne vežbe na našoj granici. Imaju više od 40 vojnih baza na 'granici sa Kosovom'. Tražimo od zapadnih partnera da izvrše pritisak na Beograd kako bi ih uklonili", požalio se Kurti u razgovoru sa Kristijan Amanpur.

Dodao je da Srbija ima rusko naoružanje, ali i kineski FK-3 sistem (protivvazdušni raketni sistem srednjeg i dugog dometa).

Kurti je u intervjuu za Si-En-En istakao da je politički rečeno, Srbija slična kao Rusija koja "ne priznaje defakto i dejure susede, već žele ekspanziju".

On kaže da Rusija, takođe, imitira Srbiju za vreme režima Miloševića, jer Putin, prema Kurtijevim rečima, želi da za Ukrajinu napravi bosanski scenario.

"Kremlj i Beograd istorijski, operaciono, imitiraju jedni druge. Zbog toga smo veoma zabrinuti", naveo je Kurti.

On je, povodom održavanja samita NATO-a, rekao da bez Alijanse i bez bombardovanja srpskih policijskih snaga i vojske, ne bi bilo moguće "oslobođenje Kosova", navodeći da je Slobodan Milošević želeo "Kosovo" bez Albanaca i gledao na "Kosovo kao teritoriju bez ljudi".

Kako je rekao, "oslobađanje" je omogućeno "otpornošću građana i NATO intervencijom".

Dodao je da građani tzv. Kosova žele da odaju priznanje za taj doprinos Alijanse, upravo napredujući ka članstvu u NATO-u.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (13)

Loading
Petar

10.07.2024 07:11

Prljava kampanja se vodi non stop svakog dana

Koja

10.07.2024 07:14

Kurti je upravo taj koji je agresivan i čini sve da bude agresije nad Srbijom.

Goca

10.07.2024 07:15

Ovde jedino ko je agresivan, jeste terorista Kurti koji maltretira Srbe sa KiM, i ugrožava im osnovna ljudska prava.

Jana

10.07.2024 07:21

Nas narod na KiM je mnogo propatio i dalje pati i trpi Kurtijev teror.Kurti zna samo da lupeta i pravi problem svima.