"VEČAN SPOMEN IZVRSNOM ČOVEKU" Crna Gora obeležava 20 godina od ubistva koje je uzdrmalo zemlju, oglasio se Milojko Spajić

Autor:

Svet

28.05.2024

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spajić je rekao da je Jovanović "odbijao da ćuti na nepravdu i da pristaje na kompromis sa neistinama”.

"VEČAN SPOMEN IZVRSNOM ČOVEKU" Crna Gora obeležava 20 godina od ubistva koje je uzdrmalo zemlju, oglasio se Milojko Spajić

Foto: YouTube/Printscreen

Crnogorski premijer, Milojko Spajić, saopštio je, povodom 20. godišnjice od ubistva urednika "Dana", Duška Jovanovića, da se čeka odgovor od svih državnih organa, u čijoj je nadležnosti otkrivanje i privođenje pravdi svih neposrednih izvršilaca zločina, njegovog naručioca i svih koji su dosadašnjim zlonamernim, oportunim činjenjem ili nečinjenjem ometali rad na rasvetljavanju svih predmetnih okolnosti.

Spajić je sinoć odao počast i zapalio sveću na mestu ubistva direktora i glavnog i odgovornog urednika podgoričkog "Dana", Duška Jovanovića, pre 20 godina.

Spajić je rekao da je Jovanović "odbijao da ćuti na nepravdu i da pristaje na kompromis sa neistinama”.

U objavi na platformi X, Spajić je istakao da je jačanje vladavine prava jedan od osnovnih postulata rada i da je zadovoljenje pravde u ovom, i sličnim slučajevima, pravi put ka vraćanju poverenja u institucije sistema.

Istakao je da su mediji bitni činioci društvenih promena u cilju demokratizacije društva i da je ključno da institucije sistema zaštite i unaprede život svakog građanina, naročito poslenike javne reči.

- Večan spomen izvrsnom čoveku, bespoštednom novinaru i svetlom primeru građanske odgovornosti i hrabrosti - napisao je Spajić.

Podsetimo, Predsedništvo Demokratske narodne partije (DNP) je jednoglasno donelo odluku o suspenziji dalje podrške Vladi Milojka Spajića do ispunjena više zahteva. 

Jedan od ključnih preduslova za razmatranje opcije dalje podrške Vladi Milojka Spajića je usvajanje Rezolucije o genocidu u Jasenovcu najkasnije do kraja juna. Ukoliko se ova Rezolucija ne usvoji, to bi značilo prestanak daljih pregovora i uskraćivanje podrške Vladi od strane DNP.

Predsedništvo DNP veruje da je premijeru Milojku Spajiću jasno da bi neusvajanje Rezolucije značilo kraj njegove Vlade u ovom formatu parlamentarne većine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Pobesneli Laloš

28.05.2024 18:40

Ja ovom nečovjeku ništa ne vjerujem. Gori je od Mila.