VUČIĆ SUTRA SA LAJČAKOM!

Autor:

Vesti

18.06.2024

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovaraće sutra sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom

VUČIĆ SUTRA SA LAJČAKOM!

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Aleksandar Vučić i Miroslav Lajčak

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovaraće sutra sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom, objavila je danas Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Lajčak je u ponedeljak boravio u Atini, gde je razgovarao sa premijerom Srbije Milošem Vučevićem.

Prema pisanju medija iz Prištine, Lajčak je na Kosovu danas trebalo da razgovara sa predsednicom Vjosom Osmani, ali do tog sastanka neće doći zbog neslaganja sa terminima.

Lajčak u Prištini treba da razgovara sa glavnim pregovaračem u dijalogu Besnikom Besljimijem.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas je prisustvovao ručku koji je ambasadorka Kraljevine Belgije Kati Bugenhout organizovala povodom završetka belgijskog šestomesečnog predsedavanja Savetom Evropske Unije.

Danas smo sumirali utiske povodom belgijskog šestomesečnog predsedavanja Savetom EU, koje se odvijalo u trenucima mnogih previranja u Evropi i svetu. Hvala Belgiji na zalaganju za proširenje, prepoznavanju postignutih rezultata i podršci evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana, a mi se nadamo da će Srbija uspeti da napravi nove korake u pogledu pridruživanja EU tokom predstojećeg mađarskog predsedavanja Savetom EU.

Hvala ambasadorki Bugenhout na priređenom ručku i prilici da sa ambasadorima država članica EU razmenim mišljenja o svim izazovima sa kojima se susrećemo kako u regionu, tako i u celoj Evropi, istakao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (34)

Loading
Dejan

18.06.2024 18:54

Nastavlja se diplomatska aktivnost Vučića koja se odnosi na Kosovo i Metohiju

Ksenija

18.06.2024 18:57

Verujem da će Vučić sutra imati konstruktivan razgovor sa Lajčakom.

Sima

18.06.2024 18:58

Lajcak ne moze da zavrsi glavnu temu a to je Kosovo.Kurti slusa samo amerikance tako da je svaki sastanak na temu Kosova uzaludan jer Kurti ne ispunjava ni jedan dogovor koji dogovori na sastancima sa Vucicem i Lajcakom

Dragana

18.06.2024 18:58

Važan razgovor Vučića i Lajčaka koji će doprineti unapređenju kvaliteta odnosa Beograda i Prištine