POKRET NAŠI TRAŽI ZABRANU MIRDITE: Festivan treba da bude održan na Vidovdan!

Autor:

Vesti

14.06.2024

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Festival organizuju Građanske inicijative, Centar za praktičnu politiku i Integra iz Prištine, uz podršku forum, ZFD za zapadni Balkan i Fonda za otvoreno društvo iz Prištine.

POKRET NAŠI TRAŽI ZABRANU MIRDITE: Festivan treba da bude održan na Vidovdan!

Foto: Promo foto

Konzervativni pokret Naši apeluje na državne nadležne organe da zabrane politički projekat festivala Mirdita, dobar dan, koji je najavljen u Beogradu od 27. do 29. juna.

Reč je o političkom projektu promocije nezavisnog Kosova pod maskom "kulturnog dešavanja", a o tome svedoči jasno činjenica što su organizatori ovog festivala politički aktivne nevladine organizacije koje su bile najglasnije u promociji ideje "priznavanja realnosti" na Kosovu, odnosno prihvatanja političkog nasilja i nezavisnosti Kosova.

Pored domaćih organizacija poput Inicijative mladih za ljudska prava finansiranih od Rokfeler fondacije i Soroš fondacije i drugih zapadnih fondacija koje promovišu nezavisno Kosovo, tu su i šiptarske organizacije koje finansira lažna država Kosovo.

Festival organizuju Građanske inicijative, Centar za praktičnu politiku i Integra iz Prištine, uz podršku forum, ZFD za zapadni Balkan i Fonda za otvoreno društvo iz Prištine.

KP Naši postavlja pitanje da li je moguće da u Prištini bude organizovan festival na kojem bi se promovisao suverenitet Republike Srbije i pričalo o zločinima albanskih terorista iz UČK nad srpskim narodom?

Da podsetimo, 

Ovogodišnji festival Mirdita, dobar dan, koji promoviše Kosovo i Metohiju kao nezavisnu državu biće održan usred Beograda baš 28. juna, kad Srbi vekovima obeležavaju jedan od najvažnijih verskih i državnih praznika - Vidovdan, u znak sećanja i poštovanja prema svima koji su stradali za veru i otadžbinu, od Kosovske bitke 1389. do danas. Naročito je važan za Srbe na Kosmetu.

Iako je na zvaničnoj stranici Mirdita, dobar dan navedeno da navodno "ima za cilj promovisanje regionalnog mira između Kosova i Srbije", opštepoznato je da taj skup godinama propagira i otimanje srpske verske i kulturne baštine na KiM. Otuda je više nego jasno da to nije nikakva manifestacija koja promoviše mir, već napadna provokacija protivna ustavnom poretku Srbije koja vređa osećanja većine naših građana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading