VAŽAN SASTANAK: Vučić danas sa Miroslavom Jenčom - ovo su detalji!

Autor:

Vesti

18.06.2024

08:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dugo najavljivani susret odviće se uskoro!

VAŽAN SASTANAK: Vučić danas sa Miroslavom Jenčom - ovo su detalji!

Foto: Printscreen

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primiće danas pomoćnika generalnog sekretara UN za Evropu, Centralnu Aziju i Ameriku Miroslava Jenču.

Sastanak je zakazan za  08.30 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike. 

Podsećamo, predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je juče na međunarodnoj konferenciji u Atini "Mir i održivi razvoj" posvećenoj šestoj godini od potpisivanja Prespanskog sporazuma, da ne voli da vidi dvostuke standarde koji postoje i kada je reč o saradnji Beograda sa Pekingom - EU može, Srbija ne može, a ni kada se govori o poštovanju teritorijalnog integriteta koji je bitan u slučaju Ukrajine ali ne i Srbije.

Vučević je to rekao u drugom delu panela "Perspektiva pristupanja Zapadnog Balkana i njegov značaj za budućnost Evrope. Da li smo u periodu stagnacije ili izgradnje novog zamaha?", odgovarajući na pitanja moderatora o kritikama vezanim za posetu kineskog predsednika Si Đinpinga Beogradu i saradnji sa Pekingom i Moskvom iz ugla sankcija. Premijer Srbije je tom prilikom govorio i o novoj metodologiji za pristupanje EU, kada je ocenio i da bi bilo dobro kada bi dozvolili Srbiji da na putu ka EU ima barem isti ili jednak pristup kao i druge zemlje.

Odgovarajući na komentar moderatora vezan za kritike zbog posete kineskog predsednika naglasio je da je Srbija ponosna na tu posetu, da Beograd brine o nacionalnim interesima, ekonomiji i da će nastaviti da sarađuje sa Pekingom.

- Ne volim dvostruke pristupe ili standarde - rekao je premijer i podsetio da je dan pre toga Si Đinping posetio Francusku i razgovarao sa predsednikom Emanuelom Makronom i predsednicom EK Ursulom fon der Lajen.

- I niko se na to nije žalio. Iz Beograda je otputovao u Mađarsku koja je članica EU i NATO - rekao je Vučević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
Ana

18.06.2024 08:26

Danas je vazan dan za buducnost i napredak nase zemlje.

Darko

18.06.2024 08:26

Stvarno svaka čast Vučiću na njegovoj borbi da se Srbija gradi iz dana u dan.

Ana

18.06.2024 08:26

Sastanak od velikog znacaja.

Ana

18.06.2024 08:27

Puno uspeha nasem Predsedniku na predstojecem sastanku.