"GOSPODO IZ AMBASADE SAD, PRIPREMITE SE ZA POLEMIKU SA VUČIĆEM": VULIN očitao lekciju Amerikancima, pa poslao poruku na ponos srpskog naroda!

Autor:

Vesti

12.06.2024

09:10 >> 09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin poručio je da je bolje da se Ambasada SAD u Sarajevu pripremi za polemiku sa Vučićem, jer za Srbe sama sila, ipak, nije dovoljna.

"GOSPODO IZ AMBASADE SAD, PRIPREMITE SE ZA POLEMIKU SA VUČIĆEM": VULIN očitao lekciju Amerikancima, pa poslao poruku na ponos srpskog naroda!

Foto: Tanjug/Zoran Petrović

"Da je ambasada SAD-a u Sarajevu htela da uči od Srba, znala bi za poslovicu: " Klela je majka sina, ne što se kockao, već što se vadio". Bolje bi bilo da su prećutali Svesrpski sabor, a još bolje da nisu ulazili u polemiku sa Aleksandrom Vučićem. 

Vučić im je dao figuru prednosti upozoravajući ih da ne pokušavaju da koriste sporazum o sukcesiji kao opravdanje za otimanje imovine Republici Srpskoj, a oni su uradili baš to i kao i uvek kada nemaju argumente posežu za silom. Gospodo iz ambasade SAD govor gospodina O'Brajana nije izvor prava i ne izaziva nikakve pravne posledice. Govor O' Brajna nije stariji od ustava BiH, a posebno ne od Dejtonskog sporazuma. Sledeći put kada hoćete da govorite o Srbiji i da polemišete sa Aleksandrom Vučićem bolje se pripremite. Za Srbe sama sila, ipak, nije dovoljna", poručio je potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin koji boravi u Moskvi, reagujući na poruke iz američke ambasade u Sarajevu da su zaključci Svesrpskog sabora napad na Dejtonski sporazum - rekao je ministar Vulin.

Podsećamo, albanski ekspert za međunarodne odnose Dritero Arifi ocenio je da će Srbija priznati tzv Kosovo ove godine samo ako dođe do nečega neočekivanog, promene vlasti ili predsednika, prenosi Kosovo online.

- To se može postići samo ako se u Srbiji desi nešto neočekivano, sa potpuno novom vladom i predsednikom, onda može da se desi da imamo međusobno priznanje u okviru ove godine, inače je i 2025. godina u velikoj meri dovedena u pitanje zbog načina na koji se Zapad bavi Srbijom. Ali, od velike važnosti je da se principi SAD nisu promenili - rekao je Arifi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Milijana

12.06.2024 15:10

BRAVO VULINE!!!