KUKNJAVA ALBANACA NA SAV GLAS! "DOK JE VUČIĆ PREDSEDNIK NEMA NAŠE NEZAVISNOSTI": Albanski stručnjaci priznali za njih gorku istinu

Autor:

Vesti

12.06.2024

08:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok je državotvorne politike predsednika Vučića nema ni nezavisnosti lažne države Kosovo!

KUKNJAVA ALBANACA NA SAV GLAS! "DOK JE VUČIĆ PREDSEDNIK NEMA NAŠE NEZAVISNOSTI": Albanski stručnjaci priznali za njih gorku istinu

Foto: Printscreen/Rts1

Aleksandar Vučić

Albanski ekspert za međunarodne odnose Dritero Arifi ocenio je da će Srbija priznati tzv Kosovo ove godine samo ako dođe do nečega neočekivanog, promene vlasti ili predsednika, prenosi Kosovo online.

- To se može postići samo ako se u Srbiji desi nešto neočekivano, sa potpuno novom vladom i predsednikom, onda može da se desi da imamo međusobno priznanje u okviru ove godine, inače je i 2025. godina u velikoj meri dovedena u pitanje zbog načina na koji se Zapad bavi Srbijom. Ali, od velike važnosti je da se principi SAD nisu promenili - rekao je Arifi.

Komentarišući izjavu američkog ambasadora u Prištini Džefrija Hovenijera da je "jedino rešenje međusobno priznanje Srbije i Kosova", Arifi je rekao da je reč o načelnoj izjavi, ali da situacija u Evropi govori da se to neće dogoditi do kraja ove godine.

- Hovenijerova izjava je načelna izjava, SAD veruju da sporazum između Kosova i Srbije treba da se završi međusobnim priznavanje. Ali, gledajući trenutno kakva je situacija u Evropi i konkretno odnos Kosova i Srbije, nemoguće je postići obostrano priznanje ove godine - kazao je Arifi.

Američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer zatražio je danas od Beograda i Prištine da sprovedu obaveze iz procesa dijaloga istakavši da se dijalog mora završiti obostranim priznanjem, prenosi Kljan Kosova.

- Moramo se zajedno i kolektivno angažovati u ovim političkim izazovima. Posebno za Kosovo, pošto ovde radim i živim, imamo izazov za repozicioniranje odnosa sa Srbijom - kazao je Hovenijer na Samitu o Zapadnom Balkanu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (38)

Loading
Dijana

12.06.2024 09:08

Vucic je presdednik koji je iskreni rodoljub i svim snagama se bori za nase nacionalne interese.

Olivera

12.06.2024 09:13

Snažna podrška predsedniku Vučiću za odlučan stav u zaštiti državnih interesa!

Nevena

12.06.2024 09:14

Vučićeva politika čvrsto stoji protiv pokušaja otimanja naše teritorije!

Marko

12.06.2024 09:15

Albanski stručnjaci potvrđuju: dok je Vučić na čelu, neće biti priznanja lažne države Kosovo!