PREDSEDNIK VUČIĆ ČESTITAO KURBAN-BAJRAM MUSLIMANSKIM VERNICIMA: "Srbija je naša zajednička kuća..."!

Autor:

Vesti

15.06.2024

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neka duh Kurban-bajrama bude podsticaj da našu Srbiju nastavimo da gradimo onako kako mi mislimo da treba, negujući mir i slogu, istakao je Vučić.

PREDSEDNIK VUČIĆ ČESTITAO KURBAN-BAJRAM MUSLIMANSKIM VERNICIMA: "Srbija je naša zajednička kuća..."!

Foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Aleksandar Vučić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Kurban-bajram Reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije i glavnom muftiji i predsedniku mešihata Islamske zajednice u Srbiji, kao i svim vernicima islamske veroispovesti.

U čestitki se kaže:

- Srdačno vam čestitam Kurban-bajram. Želim da praznične dane provedete u radosti i da je delite sa svojim bližnjima, komšijama i prijateljima, a da nas duh ovog velikog praznika sve ispuni vrlinama humanosti, saradnje i praštanja.

- Srbija je naša zajednička kuća, u kojoj se svako od nas oseća sigurno, ispovedajući veru svojih predaka i prenoseći je svojim potomcima.

- Neka duh Kurban-bajrama bude podsticaj da našu Srbiju nastavimo da gradimo onako kako mi mislimo da treba, negujući mir i slogu. Zajedno, i samo tako, možemo našu sutrašnjicu učiniti još boljom.

- Neka vam plemeniti Kurban-bajram bude blagosloven.

- Kurban-bajram šerif mubarek olsun! - navodi se u čestitki predsednika Republike.

Predsednik Vrhovnog sabora Islamske zajednice Srbije Muhamed Jusufspahić izjavio je, povodom predstojećeg Kurban bajrama, da su se u Srbiji desile mnoge dobre promene vezane za islamsku zajednicu i pomolio se za mir u Srbiji i među ljudima.

- Molimo Boga dragog da nam čuva mir u Srbiji, da nam čuva Srbiju u miru, da nas čuva sve skupa, u dobrim međuljudskim odnosima i da nas čuva u dobrom susedstvu sa svim našim susedima - rekao je Jusufspahić na konferenciji za novinare.

On je dodao da je sve lakše i lakše biti musliman u Srbiji i podsetio na odluku Vlade Srbije da, pošto je Kurban Bajram padao u nedelju, muslimani u Srbiji imaju pravo da koriste ponedeljak kao slobodan dan za Kurban Bajram.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (33)

Loading
Jovan

15.06.2024 19:06

Vučić sve poštuje i svima čestita njihove praznike

Jovan

15.06.2024 19:07

Pridružujem se čestitkama

Jovan

15.06.2024 19:08

Lep gest od predsednika Vučića!

Zlatko

15.06.2024 19:08

Srecan praznik vernicima koji slave Kurban-bajram