MINUT I PO PREDSEDNIKOVIH REČI KOJE MEDIJI U BIH NISU SMELI DA PRENESU! Lako je pobediti Srbiju u lažima, HAJDE DA SE TAKMIČIMO U EKONOMIJI I BOLJEM ŽIVOTU! (VIDEO)

Autor:

Vesti

15.06.2024

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove reči odzvanjaju regionom!

MINUT I PO PREDSEDNIKOVIH REČI KOJE MEDIJI U BIH NISU SMELI DA PRENESU! Lako je pobediti Srbiju u lažima, HAJDE DA SE TAKMIČIMO U EKONOMIJI I BOLJEM ŽIVOTU! (VIDEO)

Foto: Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je u intervjuu za sarajevski dnevni list "Avaz" govorio o napetoj situaciji na Balkanu koja bi se, kako je sam rekao, mogla smiriti kada uzmemo stvari u svoje ruke i kada sami budemo rešavali svoje probleme, bez mešanja stranaca.

Međutim, zbog dela intervjua koji traje čitavih minut i po, mediji u BiH nisu smeli da prenesu njegove reči, jer su ih, verovatno, zabolele.

Pre deset godina prosečna plata u BiH bila je veća od one u Srbiji, a danas je Srbija jača u prosečnoj plati za 20 odsto - kazao je Vučić tom prilikom.

Lako je pobediti Srbiju na polju uvreda i laži, ali hajde da se malo takmičimo u ekonomiji i u boljem životu.

- Ja diktator, lud, kišobran snajperista, bolesnik i ne znam ni ja šta sve, a kako ja takav 2014. godine postao predsednik Vlade, da vas podsetim, prosečna plata u Srbiji 329 evra, u BiH 372 evra. A koliika je sada prosečna plata u celoj BiH, 655 evra, je li tako? Za isti mesec u Srbiji 828 evra, pa vas pitam kako se to promenilo za 10 godina - upitao je Vučić.

Podsećamo, predsednik je u istom intervjuu naglasio da će nam biti bolje kada nam ne bude nikakvog posrednika u razgovorima i kada kažemo: "Ajde da se nađemo gde hoćete - hoćete u Goraždu, hoćete u Banjaluci, hoćete u Nišu, u Grudama ili bilo gde."

Hajde da razgovaramo o problemima, ali da budemo sami - rekao je predsednik i ocenio da je problem u tome što nam stranci nikada nisu dali da između sebe razgovaramo.

Govoreći o rezoluciji o Srebrenici, kaže da on nikada nije govorio o pravnoj prirodi samog akta već da ga zanima zbog čega se to pitanje poteže u ovom trenutku i da li bi takav potez mogao da donese pomirenje u regionu.

Različite smo argumentacije koristili. Niste mogli kod mene da slušate priču o pravnoj prirodi samog akta. Ja sam postavljao tri pitanja suštinska. Prvo, zašto u ovom trenutku, kome je potrebno i šta donosi ta rezolucija - rekao je Vučić.

Dodao je da razume da je za Bošnjake važno da se govori o stradanju njihovog naroda.

Pognuću glavu svaki put pred žrtvama Srebrenice i nemam nikakav problem da to kažem. I na stranu, i uopšte neću da pričam o tome da li je nekad neko došao, pa pognuo glavu pred srpskim žrtvama u Bratuncu, na ovom ili na onom mestu. Uopšte nije. U ovom trenutku ostavite po strani - naveo je Vučić.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Jeka

15.06.2024 09:24

Ne mogu da se pomire mediji susednih zemalja sa cinjenicim da Srbija napreduje u regionu najbrze

Ena

15.06.2024 09:24

Zahvaljujući Vučiću Srbija ima najbrži rast u regionu. Zato ga toliko i mrze svi iz regiona.

Jeka

15.06.2024 09:25

Od kada je Vucic na celu ekonomija Srbije napreduje sve vise i snaznije, a to mnogima smeta!

Jeka

15.06.2024 09:31

Vucic je svima u regionu pokazso kako se bori za svoju zemlju,a izgleda da im to najvise smeta