"HVALA, PREDSEDNIČE" Indijski premijer srdačno odgovorio na Vučićevu čestitku: Odnosi Indije i Srbije će nastaviti da jačaju u narednim godinama

Autor:

Vesti

05.06.2024

15:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Negovanje izuzetnih odnosa između dve zemlje još jednom demonstrirano.

"HVALA, PREDSEDNIČE" Indijski premijer srdačno odgovorio na Vučićevu čestitku: Odnosi Indije i Srbije će nastaviti da jačaju u narednim godinama

Foto: Printscreen/Facebook/Aleksandar Vučić

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, čestitao je Narendra Modiju na izbornom uspehu u Indiji.

"Od srca čestitam Narendri Modiju na izbornoj pobedi. Uveren sam da će Indija nastaviti svojim dosadašnjim putem impresivnih uspeha i prosperiteta pod vašim razboritim vođstvom i da ćemo nastaviti da negujemo čvrste veze između Srbije i Indije.", napisao je predsednik Vučić na svom Iks nalogu.

Indijski premijer predsedniku Vučiću nije ostao dužan i nije časio ni časa da se zahvali našem predsendiku na lepim čestitkama.

"Hvala, predsedniče Vučiću na lepim željama. Odnosi Indije i Srbije će nastaviti da jačaju u narednim godinama.", istakao je indijski premijer u svom odgovoru predsedniku Vučiću na društvenoj mreži Iks.

 

Odnosi Republike Srbije i Republike Indije, bazirani na bliskim vezama uspostavljenim u osnivačkim danima Pokreta nesvrstanih zemalja, tradicionalno su veoma dobri i prijateljski. Karakteriše ih bliskost stavova po brojnim međunarodnim pitanjima i obostrani interes za dalje intenziviranje političkog dijaloga i unapređenje saradnje u svim oblastima.

Predsednik Aleksandar Vučić, tada u svojstvu predsednika Vlade Republike Srbije učestvovao je, 9-12. januara 2017. godine, na samitu "Vibrant Gujarat Global Summit" i imao sastanak sa premijerom Republike Indije Narendrom Modijem.

Povodom obeležavanja značajnog jubileja – 70 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, u zvaničnoj poseti Republici Srbiji, 14-16. septembra 2018, boravio je potpredsednik Republike Indije i ex officio predsedavajući Saveta država, gornjeg doma Parlamenta Republike Indije, Venkaia Naidu.

Tadašnji prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić posetio je Republiku Indiju 1-4. maja 2018, dok je indijski ministar spoljnih poslova Subramanjam Džaišankar u zvaničnoj poseti Republici Srbiji boravio 7-9. novembra 2019. godine. Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Nikola Selaković boravio je u poseti Indiji 19-20. septembra 2021. godine.

Predsednik Doma naroda, donjeg doma Parlamenta Republike Indije Om Birla, koji je predvodio indijsku delegaciju na 141. zasedanju Interparlamentarne unije u Beogradu od 13. do 17. oktobra 2019, sastao se, na marginama ovog skupa, sa tadašnjim predsednikom Narodne skupštine Republike Srbije Majom Gojković, 16. oktobra 2019. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (3)

Loading
Dejan

05.06.2024 16:01

Vučićeve diplomatske aktivnosti su izuzetno plodonosne.

Dejan

05.06.2024 16:04

Indija i Srbija imaju tradicionalno dobre odnose i trudićemo se da ih negujemo

Ana

05.06.2024 16:25

Vučić dalje jača naše odnose sa Indijom. Odlična vest.