VUČIĆ NA SASTANKU SA SALAHOM NAJAVIO POSETU EGIPTU: "Naši odnosi zasnovani su na temeljima tradicionalnog prijateljstva" (FOTO)

Autor:

Vesti

04.06.2024

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Arapske Republike Egipat Basela Salaha

VUČIĆ NA SASTANKU SA SALAHOM NAJAVIO POSETU EGIPTU: "Naši odnosi zasnovani su na temeljima tradicionalnog prijateljstva" (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Na sastanku sa ambasadorom Salahom predsednik je razgovarao o najvažnijim bilateralnim pitanjima, planovima koje će sa predsednikom El Sisijem konkretizovati tokom predstojeće posete Egiptu, ali i o globalnim izazovima i njihovim implikacijama po međunarodne odnose.

Naglasio sam da Srbija u regionu zapadnog Balkana, kao i Egipat na Bliskom istoku, predstavljaju stubove stabilnosti i razvoja, te da je i u tom smislu naša saradnja od ogromnog značaja u širem geopolitičkom kontekstu. Upravo iz tih razloga sam izrazio nadu da će Egipat i dalje uvažavati interese Srbije u međunarodnim organizacijama - napisao je predsednik Vučić u objavi na Instagram profilu buducnostsrbijeav.

 

 

- Takođe, istakao sam da su naši odnosi zasnovani na temeljima tradicionalnog prijateljstva, ali da ekonomska saradnja još ne prati nivo političkog dijaloga, te sam predložio da investicije i zajednički rad na velikim projektima od obostranog interesa budu jedna od najvažnijih tema tokom moje posete Kairu - zaključio je predsednik Vučić.

Ovo je prvi sastanak predsednika Vučića na međunaordnom nivou od lokalnih i beogradskih izbora održanih 2. juna ove godine, na kojima je upravo lista "Aleksandar Vučić - Srbija sutra" odnela ubedljivu pobedu u većini mesta, gde valja istaći, pre svega, pobede u Beogradu i Novom Sadu, gde je pomenuta lista okupljena oko Srpske napredne stranke, prema preliminarnim rezultatima, osvojila čak 52,8 odsto glasova i 64 mandata u Skupštini grada Beograda i čak 52,55 odsto glasova odnosno 45 mandata u Skupštini grada Novog Sada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (22)

Loading
Ruska bokerica

04.06.2024 12:51

Aleksandar Vučić nas predsednik primio je ambasadora Arapske Republike Egipat Basela Salaha ya kojim je srdačno razgovorao.

Ana

04.06.2024 12:51

Predsednik Vucic je Srbiji privukao partnere i prijatelje iz selog sveta

Ana

04.06.2024 12:52

Ove dve države odlikuju i žele stabilnost i mir.

Ruska bokerica

04.06.2024 12:53

Predsednik Vučić je sa ambasadorom Egipta razgovorao o bilateralnim pitanjima,i saradnji dve države.