OGLASIO SE CESID: MENJA SE SITUACIJA U NIŠU! Ruska stranka odlučuje?

Autor:

Vesti

03.06.2024

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neophodno je sačekati rezultate GIK-a nakon prebrojavanja glasova sa svih biračkih mesta.

OGLASIO SE CESID: MENJA SE SITUACIJA U NIŠU! Ruska stranka odlučuje?

Foto: ST/N. PANČIĆ, Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ/Z. MIRKOVIĆ, Shutterstock

Prema najnovijim projekcijama Cesida i IPSOS, Srpska napredna stranka će imati 30 mandata u Nišu, što je isti broj mandata, kao i udružena opozicija, a Ruskoj stranci će pripasti jedan mandat.

Nakon validacije svih unetih podataka iz zapisnika sa 90 biračkih mesta u Nišu, ovo je konačna projekcija rezultata i mandata za odbornike Skupštine grada Niša, kako su naveli Cesid i IPSOS. Međutim, zbog postojanja statističke greške, postoji mogućnost promene jednog mandata, te je neophodno sačekati rezultate GIK-a nakon prebrojavanja glasova sa svih biračkih mesta.

 

Podsetimo, u Srbiji su juče održani lokalni izbori, na kojima je, u gotovo svim opštinama, ubedljivu pobedu odnela lista okupljena oko Srpske napredne stranke

Ova lista će moći sama da formira vlast u Beogradu, osvojili su 53 odsto, što je u mandatima 62-63, od ukupnih 110. Ubedljivu pobedu ostvarili su i u Novom Sadu. 

- Najubedljivija pobeda je u Pećincima, gde smo na izlaznost od 78 odsto, osvojili 86 odsto glasova, što je gotovo neverovatno - poručio je sinoć predsednik Srbije posle prvih preliminarnih rezultata. 

A gradonačenik Beograda Aleksandar Šapić je pročitao glasove po opštinama.

Miloš Vučević, premijer Vlade Srbije i lider SNS, poručio je da je Srbija izabrala stabilnost i odgovornost. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
David Coulthard DC

04.06.2024 07:07

Normalno je da ce braca Rusi pregovarati sa SNS-om oko formiranja vlasti u Nisu.Svaka druga opcija za njih je put u propast i Nisa i Srbije