MOMIROVIĆ: Srbija ima najatraktivniji režim spoljnotrgovinskih sporazuma u Evropi

Autor: M.B.

Vesti

25.02.2024

11:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija- lider u spoljnotrgovinskim sporazumima.

MOMIROVIĆ: Srbija ima najatraktivniji režim spoljnotrgovinskih sporazuma u Evropi

Foto: фото Ђ.К.

Srbija je jedina zemlja u Evropi koja ima potpisane Sporazume o slobodnoj trgovini sa Kinom, Evroazijskom zonom i Turskom, Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom, kao i preferencijalni aranžman sa SAD, Australijom, Japanom i zato je najatraktivnija zemlja za privlačenje stranih kompanija i investicija, izjavio je ministar Tomislav Momirović obraćajući se u okviru zasedanja ministarske konferencije Svetske trgovinske organizacije u Abu Dabiju. 

- Naš osnovni cilj je da u 2027. godini prosečna plata bude 1400 evra, prosečna penzija 650 evra i da nastavimo sa ravnomernim regionalnim razvojem. To možemo uraditi samo ako nastavimo sa odgovornim i hrabrim odlukama koje će doprineti rastu standarda građana i atraktivnosti naše zemlje u svetu. Naš cilj je da u 2024. godini imamo rekordan nivo stranih investicija veći od 4,5 milijardi evra, a borićemo se da ta brojka bude veća od 5 milijardi- rekao je ministar Momirović.


Momirović je obraćajući se u okviru zasedanja ministarske konferencije Svetske trgovinske organizacije istakao da zbog svojih građana Srbija mora da izbegne recesiju koja pogađa Zapadnu Evropu i nastavi dinamičan ekonomski razvoj. 

- Sve predispozicije za to imamo – kvalitetnu radnu snagu, odličnu geografsku poziciju, kao i razvijenu infrastrukturu - zaključio je Momirović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading