POSLE SUNCA NAM SLEDI PLJUSAK! Ali, to nije najgore - SAVETUJE SE OPREZ!

Autor:

Vesti

26.08.2024

07:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svima će ovo teško pasti!

POSLE SUNCA NAM SLEDI PLJUSAK! Ali, to nije najgore - SAVETUJE SE OPREZ!

Foto: Shutterstock

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, danas će u Srbiji biti pretežno sunčano i veoma toplo, sa povremenom pojavom male do umerene oblačnosti. Očekuje se lokalni razvoj oblačnosti posle podne i uveče, sa veoma retkom pojavom kratkotrajne kiše ili pljuska praćenog grmljavinom na istoku i jugu zemlje, kao i u planinskim predelima. Vetar će biti slab do umeren, istočni i severoistočni.

Najniža temperatura kretaće se od 13 do 22 stepena, dok će najviša dostizati od 33 do 37 stepeni. U Beogradu se takođe očekuje pretežno sunčano i veoma toplo vreme, sa slabim promenljivim vetrom. Najniža temperatura biće od 17 do 22 stepena, dok će najviša iznositi oko 35 stepeni.


U narednih sedam dana očekuje se promenljivo oblačno i toplo vreme sa dužim sunčanim intervalima, ali uz nestabilnosti koje neće prijati meteoropatama. Dnevni razvoj oblačnosti mogao bi rezultirati kratkotrajnim pljuskovima praćenim grmljavinom, dok će maksimalna temperatura biti u rasponu od 30 do 35 stepeni.

Na sajtu RHMZ-a se ističe da će ovo vreme biti neprijatno za određene kategorije ljudi. Za hronične bolesnike biometeorološka situacija će biti relativno nepovoljna, a srčanim bolesnicima i asmatičarima se naročito preporučuje da se pridržavaju saveta lekara. Moguća je razdražljivost i glavobolja, pa se svim učesnicima u saobraćaju savetuje dodatna pažnja.
Republika

Foto: RHMZ/printscreen

Biometeorološka prognoza


Očekivano vreme u narednom periodu nosi sa sobom izvesne izazove, ali uz pridržavanje saveta stručnjaka, građani mogu da se pripreme i adekvatno zaštite od nepovoljnih uticaja vremenskih prilika.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading