POSLE SVEŽEG JUTRA, PRAVI LETNJI DAN: Čuvajte se u narednom periodu!

Autor:

Vesti

07.08.2024

06:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Temperature do 33 stepena.

POSLE SVEŽEG JUTRA, PRAVI LETNJI DAN: Čuvajte se u narednom periodu!

Foto: ST/Tamara Pavišić

Republički hidrometeorološki zavod najavljuje pretežno sunčano i toplo vreme širom Srbije, nakon svežeg jutra. Dan će obeležavati slab i promenljiv vetar, a najniže dnevne temperature će se kretati od 10 do 18 stepeni, dok će maksimalne vrednosti biti između 30 i 33 stepena. Međutim, nagli porast temperatura očekuje se već u drugoj polovini nedelje, kada će novi toplotni talas zahvatiti zemlju.

Novi talas toplote u drugoj polovini nedelje

U četvrtak i petak, temperature će dosegnuti maksimalnih 31 do 35 stepeni, da bi za vikend i ponedeljak bile još više - od 32 do 37 stepeni. Vrućine će kulminirati narednog utorka, kada se očekuje da će maksimalne temperature biti između 35 i čak 40 stepeni. Ovakav nagli porast temperatura može imati značajan uticaj na svakodnevni život građana, posebno na rad na otvorenom i kvalitet vazduha.

Prognoza za Beograd i ostatak Srbije

U glavnom gradu danas se očekuje pretežno sunčano i toplo vreme, uz slab i promenljiv vetar. Najniža temperatura biće od 14 do 18 stepeni, dok se najviša očekuje da će dostići 31 stepen. U narednim danima se predviđa slično vreme sa visokim temperaturama, uz mogućnost lokalnih pljuskova sa grmljavinom na pojedinim područjima.

Ovakav nagli porast temperatura može imati značajan uticaj na zdravlje stanovništva, pa se preporučuje da građani budu dodatno oprezni i prilagode svoje aktivnosti visokim temperaturama. Takođe, važno je redovno hidrirati organizam i zaštititi se od direktnog sunca, posebno u najtoplijem delu dana.

S obzirom na najavljene temperature, važno je da građani budu svesni mogućih posledica ekstremnih vrućina i preduzmu odgovarajuće mere predostrožnosti. Pravilna hidratacija, nošenje lagane odeće i izbegavanje direktnog izlaganja suncu mogu značajno doprineti očuvanju zdravlja tokom ovog perioda visokih temperatura.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading