KUVAĆEMO SE I U SEPTEMBRU! Evo kakvo vreme nas očekuje narednih 10 dana - NEMA PREDAHA OD AFRIČKOG TALASA!

Autor:

Vesti

25.08.2024

08:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vrućine ne posustaju!

KUVAĆEMO SE I U SEPTEMBRU! Evo kakvo vreme nas očekuje narednih 10 dana - NEMA PREDAHA OD AFRIČKOG TALASA!

Foto: Shutterstock

Vreme

Toplotna kupola je zarobila vreli afrički vazduh iznad zemlje, što je dovelo do neprekidnih upozorenja meteorologa na visoke temperature. Situacija neće biti bolja u narednih deset dana, uprkos tome što se približava septembar i rana jesen.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje koje važi do ponedeljka, 26. avgusta, zbog izuzetno visokih dnevnih temperatura.

- Danas i sutra, 24.i 25. avgusta, kao i početkom sledeće sedmice, 26. avgusta biće veoma toplo, pa se u većini mesta najviša dnevna temperatura očekuje u intervalu od 33 do 37 stepeni Celzijusa – upozoravaju iz RHMZ.

Isto upozorenje je na snazi za Beograd. U prestonici se uz veoma toplo vreme očekuju dnevni maksimumi do 36 stepeni Celzijusa.

Na snazi narandžasti meteoalarm

Za nedelju i u ponedeljak na snazi je „narandžasti meteoalarm“, a kako je objašnjeno na sajtu RHMZ, to znači da je vreme opasno.

- Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe – savetuju meteorolozi.

Vreme narednih 10 dana

Drugog dana vikenda u Srbiji će biti pretežno sunčano i veoma toplo. Vetar će biti slab do umeren, promenljiv. Najniža temperatura vazduha će biti od 15 do 22 stepeni, a najviša od 33 do 37 stepeni.

Na početku nove sedmice, u ponedeljak 26. avgusta, u Srbiji će biti pretežno sunčano i veoma toplo uz slab do umeren jugoistočni vetar koji će na severu biti u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura vazduha će biti od 16 do 23 stepeni, a najviša od 33 do 37 stepeni Celzijusa.

U celoj Srbiji u utorak će promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i toplo, a mestimično se očekuju i lokalni kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.

Duvaće slab i umeren istočni i severoistočni vetar. Najniža temperatura će biti od 16 do 23 stepeni, a najviša od 32 do 35 stepeni.

U sredu se očekuje da bude malo i umereno oblačno. Mogući su pljuskovi, a najviša dnevna temperatura vazduha u gradovima će biti:

  • Beograd         33 stepeni
  • Novi Sad        34 stepeni
  • Niš      33 stepeni
  • Kragujevac     32 stepena

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading