UZ FORMULAR SE TRAŽI I OVAJ PODATAK! Evo šta treba da priložite kako bi dobili pomoć od 20.000 dinara za udžbenike! (FOTO)

Autor:

Vesti

16.08.2024

16:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Formulari za prijavu su već podeljeni roditeljima u beogradskim školama

UZ FORMULAR SE TRAŽI I OVAJ PODATAK! Evo šta treba da priložite kako bi dobili pomoć od 20.000 dinara za udžbenike! (FOTO)

Foto: pixabay.com

Učionica u školi

Grad Beograd je nedavno pokrenuo program pomoći roditeljima osnovaca i srednjoškolaca, omogućavajući im da se prijave za jednokratnu isplatu od 20.000 dinara. Ova inicijativa ima za cilj da podrži porodice u obrazovanju njihove dece, a kako ističu iz Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda, novac će biti uplaćen na račune roditelja tokom septembra.

Formulari za prijavu su već podeljeni roditeljima u beogradskim školama, a uz popunjavanje osnovnih informacija, roditelji treba da dostave fotokopiju prednje strane platne kartice.

Foto: Republika

Obrazac koji reditelji treba da popune

Iz Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda stiglo je pojašnjenje „ako roditelj ne želi da priloži kopiranu prednju stranicu kartice – da dostavi potvrdu iz banke na kojoj se jasno vidi ime vlasnika i broj tekućeg računa“.

„Ili, neka prekrije broj kartice, pa tako kopira“, poručili su iz sekretarijata.

Prijava za program pomoći roditeljima je počela od ponedeljka, 22. aprila u svim osnovnim i srednjim školama, a roditelji će imati mogućnost da se prijave do kraja leta. Šapić je istakao da se očekuje da će se svi prijaviti do kraja školske godine, te da će novac biti uplaćen na račune roditelja tokom septembra, kao dodatna pomoć za kupovinu udžbenika.


Najskuplji komplet udžbenika košta oko 16.000 do 17.000 dinara, dok je najjeftiniji za niže razrede osnovnih škola oko 11.500 dinara. Programom pomoći, Grad Beograd obezbeđuje dodatnu podršku porodicama u finansiranju obrazovanja njihove dece, što predstavlja značajan korak ka unapređenju obrazovnog sistema. Ova inicijativa će omogućiti mnogim porodicama da lakše obezbede udžbenike za narednu školsku godinu i smanje finansijski teret koji obrazovanje može predstavljati.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading