VELIKE GUŽVE NA IZLAZU SA KOSMETA! Čeka se i po 2 sata - evo gde su još zastoji

Autor:

Vesti

10.08.2024

16:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strpljenja!

VELIKE GUŽVE NA IZLAZU SA KOSMETA! Čeka se i po 2 sata - evo gde su još zastoji

Foto: Tanjug/ VOJNET/ ALEKSANDRA ORLI

Na prelazima Merdare i Bela zemlja na izlazak sa Kosova čeka duže od dva sata, ali na drugim administrativnim prelazima nema većeg zadržavanja ni za ulazak ni za izlazak.

Najveće gužve su na Merdaru gde je saobraćajna kolona duga oko 1, 3 kilometara, a na izlazak sa Kosova se čeka duže od dva sata - 130 minuta.

Slična situacija je i na prelazu Bela zemlja gde se na izlazak čeka dva sata, a na ulaz oko 40 minuta.

Na Jarinju se na izlazak čeka oko sat vremena.

Na svim drugim prelazima nema zadržavanja.

Na Brnjaku zadržavanja su između 10 i 15 minuta.

Podsećamo, strašni prizori na putu Žabalj - Čurug potresli su mnoge koji su se našli na licu mesta kada je došlo do sudara, koji je izgleda, prema rečima očevidaca, izazvala treća osoba koja je presekla put automobilima i nakon izazvanog sudara, pobegla sa lica mesta.

U razgovoru, hrabri čovek koji je zaustavio svoje vozilo i prišao da pomogne ljudima u nesreći, ispričao je svoju ispovest o potresnim momentima kada uopšte i nije znao da ima maloletne dece u automobilu, prenosi Kurir.

- Kada sam prišao do mesta sudara, video sam da je jedna žena stradala nažalost, u njenom automobilu njena saputnica bila je u teškom ali svesnom stanju, pa sam prišao odmah i drugom automobilu gde je bilo više povređenih. Prvo sam izvukao baku kroz prozor, nisam ni znao da pozadi ima dece. Onda sam čuo glas pored "imam tri ćerke, vadite prvo njih" Ja se okrećem i dozivam ljude da priđu i pomognu, ali niko da priđe, stoje na udaljenosti i gledaju, valjda od straha, a meni suze same idu. Lomio sam vrata da dođem do dece, pošto je auto bio prevrnut na krov - kaže naš sagovornik kroz suze i dodaje da je namlađa devojčica starosti od jedne godine, a najstarija ima, prema njegovoj proceni, negde oko 7 godina.

Kako je on ispričao, i dalje je u šoku zbog onoga čemu je prisustvovao, ali to ga nije omelo da pritekne u pomoć i pomogne ljudima u nevolji.

- Nije mi jasno da odrasli ljudi nisu bili u mogućnosti da mi pomognu da slomim prozor i vrata, kako bi došao do ove porodice koja je povređena. Razumem da to nije za svakoga, pošto sam i ja bio potresen, ali u takvim trenucima strah ostavljaš po strani i činiš sve da pomogneš - rekao je naš sagovornik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading