NOVI ZAKON O SAOBRAĆAJU: Nema preticanja kamionima na auto-putu, a zbog OVOG ograničenja svi će biti u šoku!

Autor:

Vesti

06.08.2024

16:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najveći krivac za ovu crnu statistiku je čovek.

NOVI ZAKON O SAOBRAĆAJU: Nema preticanja kamionima na auto-putu, a zbog OVOG ograničenja svi će biti u šoku!

Foto: Printscreen

Zabrinjavajuća čijenica je da je telesne povrede zadobilo oko 10.000 ljudi i da je čovek i dalje glavni uzročnik nesreće na putevima.

 Do ovoga trenutka na našim putevima od početka godine život izgubilo 257 lica i to je broj koji je na nivou prošlogodišnje statistike. Telesne povrede je zadobilo oko 10.000 lica, odnosno negde 150 lica manje nego prošle godine. 

Kao što smo već rekli najveći krivac za ovu crnu statistiku je čovek.

Sve više mladih koji usled izazova ili trendova koje vide na društvenim mrežama počnu da se bahate na putevima.

Ministar saobraćaja Goran Vesić najavio je izmene u zakonu o bezbednosti saobraćaja, između ostalog, zabraniće se preticanje kamionima na auto-putu i ograničenje jačine motora vozačima ispod 25 godina.

Nacrt novog zakona trebalo bi da bude gotov za četiri mesec.

Prvo je obrazovana radna grupa za donošenje novog zakona koja u naredna četiri meseca treba da iznese novi nacrt zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i tu će biti analizirane sve dosadašnje mere i biće uzete u razmatranje svih relevantnih predlozi za unapređenje saobraćajnog sistema.

Sezona godišnjih odmora je u punom jeku, unutar gradova ima manje saobraćaja, ali na regionalnim putevima i autoputevima situacija je drugačija. U toku je i kampanja "Vozi odmoran", koja ima za cilj da skrene pažnju svim učesnicima u saobraćaju na važnost bezbedne vožnje.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading