POČINJE VELIKA AKCIJA SAOBRAĆAJNE POLICIJE: Pljuštaće velike kazne!

Autor:

Vesti

04.08.2024

10:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Akcija će istovremeno biti sprovedena u 31 evropskoj državi koje su članice organizacije ROADPOL (Evropska mreža saobraćajnih policija).

POČINJE VELIKA AKCIJA SAOBRAĆAJNE POLICIJE: Pljuštaće velike kazne!

Foto: Republika

Saobraćajna policija će od sutra do nedelje, 11. avgusta, sprovoditi međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Saobraćajna policija će svakog dana angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja - ručne radare, radare u sistemima video-nadzora i presretače, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.

Akcija će istovremeno biti sprovedena u 31 evropskoj državi koje su članice organizacije ROADPOL (Evropska mreža saobraćajnih policija).

Kako podseća MUP, tokom prethodne međunarodne akcije pojačane kontrole brzine, koja je sprovedena u aprilu ove godine, pripadnici saobraćajne policije otkrili su više od 36.000 prekršaja prekoračenja brzine, od čega čak 6.000 prekršaja prekoračenja brzine u zonama pešačkih prelaza.

Da podsetimo, tokom letnje sezone ove godine, deonica puta Užice – Borova Glava bila je poprište 13 saobraćajnih nezgoda, što je zabrinjavajući porast u odnosu na prošlu godinu. U ovim nesrećama jedno lice je izgubilo život, dok je 7 osoba zadobilo teške, a 16 lakše telesne povrede. Ovi alarmantni podaci ukazuju na potrebu za dodatnim oprezom i preventivnim merama prilikom putovanja.

U poređenju sa prethodnom godinom, kada je zabeleženo 29 saobraćajnih nezgoda na istoj deonici, ovi novi podaci su upozorenje svim učesnicima u saobraćaju. Uoči sezone godišnjih odmora, apeluje se na vozače da budu odmorni pre nego što krenu na put, kao i da prave česte pauze tokom vožnje. Prevencija je ključna u smanjenju broja saobraćajnih nezgoda i njihovih posledica.

Ovaj porast saobraćajnih nesreća naglašava važnost poštovanja saobraćajnih propisa i vožnje pod uticajem alkohola ili umora. Bezbednost putnika mora biti prioritet svakog vozača, a svest o rizicima vožnje tokom letnje sezone treba da bude dodatni podsticaj za pojačanu pažnju i odgovornost za volanom.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading