VIKEND LUDILO JE PROŠLO, RAŠČISTILO SE NA GRANIČNIM PRELAZIMA! Samo na jednom mestu se duže čeka

Autor:

Vesti

05.08.2024

06:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Idealan trenutak da se krene na more

VIKEND LUDILO JE PROŠLO, RAŠČISTILO SE NA GRANIČNIM PRELAZIMA! Samo na jednom mestu se duže čeka

Foto: Tanjug/ VOJNET/ ALEKSANDRA ORLI

Na graničnim prelazima na izlazu iz zemlje putnička vozila čekaju od 30 do 60 minuta, a najveća zadržavanja su na prelazu Gostun gde se čeka sat vremena, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije.

Na prelazu Preševo čeka se 40 minuta, na prelazima Gradina i Špiljani po 30, dok na ostalim prelazima za putnička vozila nema zadržavanja.

Prema podacima Uprave granične policije od 5.15 teretna vozila najduže čekaju na prelazu Horgoš, na izlazu - 120 minuta, dok se na prelazima Gradina i Batrovci čeka 90, odnosno 60 minuta. 

Na ostalim prelazima za teretna vozila nema zadržavanja, kao i na naplatnim stanicama.

Prvi vikend avgusta prošo je u znaku pojačanog saobraćaja i sa još jednom velikom smenom turista što je i bio glavni uzrok usporene vožnje na pojedinim mestima gde su radovi u toku, ali i dužih zadržavanja na najfrekvetnijim graničnim prelazima koridora 10. Špic letnje turističke sezone radnim danima donosi slabiji ali i dalje pojačan saobraćaj zbog toga i u narednom periodu očekujemo veći broj vozila na glavnim putnim pravcima.

Vreme danas

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i umereno toplo vreme sa dužim sunčanim intervalima, naročito pre podne, dok se sredinom dana i posle podne očekuje ređa pojava kratkotrajne kiše ili pljuska s grmljavinom.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), najniža dnevna temperatura biće od 12 do 19, a najviša od 28 do 32 stepena.

Duvaće slab i umeren vetar, na severu i istoku Srbije posle podne povremeno i jak, severozapadni. 

Uveče ponegde na severu, a tokom noći ka utorku i na zapadu Srbije kratkotrajna kiša ili pljusak s grmljavinom. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading