STANJE NA GRANICAMA OVOG JUTRA: Ovaj prelaz zaobilazite U ŠIROKOM LUKU, čeka se i preko DVA SATA

Autor:

Vesti

02.08.2024

06:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na ovim prelazima su trenutno najveće gužve

STANJE NA GRANICAMA OVOG JUTRA: Ovaj prelaz zaobilazite U ŠIROKOM LUKU, čeka se i preko DVA SATA

Foto: shutterstock

Prema najnovijim informacijama Uprave granične Policije zadržavanja na graničnim prelazima za putnička vozila, na izlazu iz zemlje su pola sata do dva sata, a najviše se čeka na Horgošu - 120 minuta, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije.

Na prelazu Gradina na izlazu se čeka 50, a na ulazu 20 minuta, dok putnička vozila na prelazu Preševo na izlazu čekaju 30 minuta.

Zadržavanja na prelazima Šid i Batrovci, na ulazu u zemlju su po 30 minuta.

Teretna vozila na izlazu na prelazu Horgoš čekaju do 240 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja, kao ni na naplatnim stanicama.

AMSS navodi i da zbog smene turista može da dođe do pojačanog saobraćaja na autoputevima i na graničnim prelazima, kao i da je saobraćaj do sada bio pojačan uglavnom u smeru ka istoku, ali da od sada veći broj vozila treba očekivati i na terminalima graničnih prelaza ka zapadnim zemljama Evrope.

Kako se ponašati kad se nađete u saobraćajnoj gužvi

Kada se nađeš u saobraćajnoj gužvi, može biti frustrirajuće, ali postoje neki koraci koje možeš preduzeti da olakšaš situaciju:

Ostanite smireni: Panika i nervoza neće pomoći situaciji. Ostanite smireni kako biste mogli jasnije razmišljati.

Ostanite informisani: Koristite navigacione aplikacije poput Google Maps-a ili Waze-a kako biste dobili informacije o saobraćaju i mogućim alternativnim rutama.

Tražite alternativne rute: Ako ste zaglavljeni u gužvi na glavnoj putanji, pokušajte pronaći sporedne puteve ili alternativne rute koje vas mogu odvesti do vašeg odredišta brže.

Podesite svoje planove: Ako shvatite da ćete biti kasni zbog gužve, obavestite ljude ili organizacije s kojima imate zakazane susrete ili obaveze.

Održavajte razmak: Čak i u gužvi, važno je održavati bezbednosni razmak između vozila kako biste izbegli nezgode ako se situacija iznenada promeni.

Podesite se na zabavu ili obrazovanje: Ako ste zaglavljeni u saobraćajnoj gužvi i ne možete ništa da učinite, iskoristite tu priliku da slušate audioknjige, podcaste, muziku ili da se informišete o nečemu što vas zanima putem interneta.

Budite strpljivi: Na kraju, budite strpljivi. Saobraćajne gužve su deo urbanih života, iako mogu biti frustrirajuće, one su obično privremene.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading