EVZONI BLOKIRAN, U KOLONAMA SE ČEKA I PREKO TRI SATA! Srpski turisti očajni na grčkoj granici, ovo su ALTERNATIVNE RUTE ZA PRELAZ

Autor:

Putovanja

22.07.2024

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stanje na ulazu iz Severne Makedonije u Grčku je kritično.

EVZONI BLOKIRAN, U KOLONAMA SE ČEKA I PREKO TRI SATA! Srpski turisti očajni na grčkoj granici, ovo su ALTERNATIVNE RUTE ZA PRELAZ

Foto: AMSS kamere / screenshot

Turistkinja koja se trenutno nalazi na granici između Severne Makedonije i Grčke podelila je svoja iskustva u grupi "Grčka Info" na Fejsbuku.

Ona je opisala stanje na prelazu Evzoni i istakla da se čeka i više od tri sata na granici. Granica se jedva nazire u daljini, dok su vozila zaglavljena u ogromnim kolonama.

Pored toga, situaciju je dodatno pogoršao kamion koji je blokirao kolone, što je uzrokovalo dodatna kašnjenja i povećalo nivo stresa među putnicima. 

Za turiste iz Srbije koji žele da izbegnu gužvu na granici u Evzoniji, postoji nekoliko alternativnih pravaca i prelaza ka Grčkoj. 

Evo nekoliko preporuka:

Alternativne Granice:

Granica Preševo - Kafasan (Grčka)

  • Opis: Ovaj prelaz se nalazi bliže severoistoku Grčke i može biti manje opterećen nego Evzonija.
  • Kako stići: Iz Srbije, preko Preševa krenite ka jugu, a zatim pratite putokaze za Kafasan.

Granica Dimitrovgrad - Kulata (Grčka)

  • Opis: Ovaj prelaz je smešten na severozapadu Grčke i može biti brži alternativni put za dolazak u regije poput Soluna.
  • Kako stići: Iz Dimitrovgrada, vozite ka severozapadu do Kulate.

Alternativne Rute:

Kroz Severnu Makedoniju:

Putanja: Iz Srbije možete krenuti kroz Severnu Makedoniju, prelazeći granicu kod Tabanovci ili Bogorodica, a zatim nastavite prema Grčkoj preko granice u Kulata. Ova ruta može smanjiti gužvu na glavnim prelazima.

Putovanje kroz Bugarsku:

Putanja: Iz Srbije možete krenuti prema Bugarskoj, prelazeći granicu kod Pirota, i zatim nastaviti prema Grčkoj preko granice u Kulata ili Promahonas. Ova ruta može biti manje opterećena tokom sezonskih gužvi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading