POŠLI NA EVROPSKO PRVENSTVO, PA PONELI 3.000 NAVIJAČKIH REKVIZITA! Neverovatno otkriće carinika na Gradini! (FOTO)

Autor:

Vesti

14.06.2024

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

žSprečen još jedan pokušaj krijumčarenja!

POŠLI NA EVROPSKO PRVENSTVO, PA PONELI 3.000 NAVIJAČKIH REKVIZITA! Neverovatno otkriće carinika na Gradini! (FOTO)

Foto: Uprava carina

Carinski službenici su 13. juna 2024. godine na graničnom prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja preko 3.000 navijačkih rekvizita, zaplenivši tom prilikom i automobil u kojem je nelagalna roba otkrivena, zbog toga što njena vrednost premašuje trećinu vrednosti vozila.

Incident je otkriven kada je vozilo, koje su koristila dva putnika putujući iz Turske u Nemačku, odvojeno za detaljan pregled na ulazu u zemlju. Prilikom susreta s carinicima, putnici su tvrdili da pored svojih ličnih stvari imaju 300 navijačkih šalova.

Međutim, tokom detaljnog pregleda koji je usledio, u dzakovima i kesama na zadnjem sedištu i u prtljažniku automobila, pronađeno je više od 2.800 navijačkih šalova, 50 kačketa i 450 zastavica zemalja i reprezentacija učesnica Evropskog fudbalskog prvenstva.

Pošto je očigledno da 300 šalova koje su putnici prijavili predstavljaju robu trgovačkog karaktera, ona će biti vraćena u inostranstvo. Ostali neprijavljeni navijački rekviziti, zajedno s vozilom, biće zadržani do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

Podsećamo, tokom 14. i 15. maja, carinici su, u saradnji sa policijom, na graničnim prelazima Batrovci, Vrška čuka, Horgoš i Preševo sprečili nekoliko pokušaja krijumčarenja i zaplenili robu vrednu preko 140.000 evra.

Na graničnom prelazu Batrovci 15. maja, u autobusu koji je saobraćao iz Ciriha ka Ćupriji, otkrivena je i zaplenjena originalna garderoba i obuća vredna gotovo 37.000 evra. Putnik, vlasnik tri velike torbe, tvrdio je da su u njima polovne stvari, ali su pronađeni novi muški i ženski artikli, uključujući jakne, pantalone, trenerke i obuću, sa originalnim etiketama.

Dan ranije, na graničnom prelazu Vrška čuka, u automobilu koji je išao ka Rumuniji, otkrivena je neprijavljena luksuzna roba vredna preko 80.000 evra. Strani državljanin nije prijavio ništa carini, ali su u njegovim koferima pronađeni artikli poznatih brendova poput "Louis Vuitton", "Yves Saint Laurent", "Christian Dior", "Gucci" i drugi, uključujući tašne, patike, satove, minđuše, broševe, sakoe, dukseve, pantalone, kape, naočare za sunce.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading