PENZIONERI, ČUVAJTE SE! Bolesni prevaranti zovu telefonom i igraju se ŽIVOTIMA VAŠIH NAJMILIJIH

Autor:

Vesti

17.06.2024

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prevaranti su ovoga puta otišli dalje nego ikad.

PENZIONERI, ČUVAJTE SE! Bolesni prevaranti zovu telefonom i igraju se ŽIVOTIMA VAŠIH NAJMILIJIH

Foto: shutterstock

Naime, ovi prevaranti se penzionerima predstavljaju kao doktori, a potom naše najstarije sugrađane ubeđuju kako su njihova deca ili unuci imali strašnu nesreću i kako je potreban novac za njihovu hitnu operaciju.

Stvaranjem panike i budženjem instinkta za preživljavanje kod svojih žrtava, prevaranti pokušavaju da iz njih u ovom stanju izvuku korist.

- Upozorite vaše mame, tate, bake, deke. Moju svekrvu su zvali na kućni telefon "lekari iz bolnice" i rekli kako je njena ćerka imala strašnu nesreću i potrebna joj je hitna operacija ili amputacija noge. za koji im treba njen potpis - navela je jedna korisnica društvenih mreža.

Dodala je da se u pozadini čula i devojka koja vrišti, što bi trebalo dodatno da pojača paniku kod žrtve.

- Na kraju su rekli da će za šrafove potrebne za operaciju noge morati da se plati 50.000 koje treba odmah da uplati i tad je shvatila da je reč o prevari i zvala drugim telefonom ćerku i shvatila da je okej - napisala je korisnica čija je svekrva umalo nasela na priču prevaranata.

Naglasila je da stari ljudi mogu lako da nasednu na ovu priču, a čak i da ne nasednu mogu da ostanu veoma uznemireni, jer se neko igra sa životom njihovih najmilijih.

- Da je baka bila sama kod kuće ne znam kako bi se završilo i ovako se jedva smirila. "Doktor" je imao ruski akcenat, pričao je srpski - upozorila je ona.

Još jednom upozoravamo naše najstarije građane da se čuvaju, ova stvar nije igra!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading