PENZIJE BI DO KRAJA 2027. GODINE TREBALO DA BUDU DUPLO VEĆE! Vučević: Penzioneri zaslužuju veća primanja!

Autor:

Vesti

15.06.2024

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer je rekao da će rado razgovarati sa penzionerima

PENZIJE BI DO KRAJA 2027. GODINE TREBALO DA BUDU DUPLO VEĆE! Vučević: Penzioneri zaslužuju veća primanja!

Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODNA MILJEVIĆ

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da država vodi računa o penzionerima, koji zaslužuju veće penzije, kao i da bi one do kraja 2027. trebalo da budu duplo veće nego sada, u zavisnosti od ekonomskih pokazatelja.

- Posebnu pažnju zaslužuju penzioneri koju su istrpeli najveći teret ekonomske reforme. Država vodi računa o njima i penzije su veće nego 2014. godine. Penzioneri zaslužuju i veće penzije i moramo da jačamo ekonomiju da imamo bolji standard - kazao je Vučević novinarima tokom obilaska "Iriškog tunela“.

Premijer je rekao da će rado razgovarati sa penzionerima, da je to njegov posao i da je obaveza države da bude odgovorna prema njima. 

- Do kraja 2027. prosečna penzija treba da bude duplo veća nego danas. Pratićemo ekonomske rezultate i u odnosu na to, izaći ćemo sa vestima kada i koliko je moguće povećavati penzije u Srbiji. Treba biti obazriv i voditi računa i o finansijskoj situaciji Srbije, kao i geopolitičkoj - kazao je Vučević.

Vučević je dodao i da je broj ljudi koji žive ispod standarda smanjen.

- Industrija je u rastu, 4,5 odsto je inflacija u maju. Prošle godine inflacija je bila tri puta veća, to je dobar pokazatelj rasta BDP-a. Narodna banka je smanjila referentnu kamatu. To sve stvara uslove za rast plata i penzija - zaključio je Vučević.

Pojedina udruženja penzionera tražila su sastanak s premijerom kako bi razgovarali o svom položaju i utvrđivanju zajedničke strategije.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Mico

15.06.2024 13:42

Bravo za predsednika! Penzioneri treba da su zadovoljni!