VUČEVIĆ I ŠAPIĆ O DALJEM RAZVOJU BEOGRADA: Prestonica i cela Srbija nezaustavljivo napreduju

Autor:

Vesti

13.09.2024

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Projekti koji se grade i koji će se graditi za potrebe međunarodne izložbe EXPO 2027 dodatno će doprineti ovom razvoju

VUČEVIĆ I ŠAPIĆ O DALJEM RAZVOJU BEOGRADA: Prestonica i cela Srbija nezaustavljivo napreduju

Foto: printskrin

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević sastao se danas sa gradonačelnikom Beograda Aleksandrom Šapićem, sa kojim je razgovarao o daljem razvoju glavnog grada i novim kapitalnim projektima.

Vučević i Šapić su se saglasili da je dosadašnja saradnja Vlade Srbije i Grada Beograda bila na odličnom nivou, što je doprinelo i rezultatima koji su postignuti u Beogradu, a koji su na ponos Beograđana, saopšteno je iz kabineta predsednika Vlade Srbije.

Izražavajući punu podršku za politiku gradonačelnika Šapića, premijer je naglasio da Beograd i cela Srbija nezaustavljivo napreduju i da će projekti koji se grade i koji će se graditi za potrebe međunarodne izložbe EXPO 2027 dodatno doprineti ovom razvoju.

80 novih autobusa stiglo u Beograd

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je da će u naredna dva ili tri dana na ulicama grada Beograda biti pušteno još 80 novih autobusa javnog gradskog prevoza. 

Republika

Foto: Grad Beograd

Gradonačelnik Aleksandar Šapić

On je prilikom obilaska pogona GSP gde su predstavljeni novi autobusi rekao da je 80 novih autobusa pušteno u saobraćaj i u julu, čime je za dva ili tri meseca Grad Beograd dobio 160 novih autobusa. 

- Ako se sećate, pre godinu dana 100 vozila smo mi kupili, takođe smo ih pustili. Ako Bog da, ovde ćemo da budemo svi zajedno u oktobru mesecu kada ćemo 350 vozila da pokažemo, koji će takođe postati sastavni deo beogradskog javnog prevoza. Do kraja godine očekujemo 400, to je ovaj novi ugovor - rekao je Šapić. 

Šapić je rekao da od kada je došao na mesto gradonačelnika, zaključno sa 31. decembrom 2024. godine biće nabavljeno 750 novih autobusa. 

Vučević i Šapić su dogovorili da Vlada Srbije i Grad Beograd oforme zajedničko radno telo, u cilju dalje sinhronizacije i unapređenja rada i kako bi realizacija projekata bila još efikasnija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading