VLADA JE SPREMNA, OBAVEZNO SLUŽENJE VOJNOG ROKA MOŽE DA SE VRATI! Premijer Vučević govorio o svim detaljima

Autor:

Vesti

13.09.2024

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojni rok bi trajao 75 dana, 60 dana obuke plus 15 dana vežbe

VLADA JE SPREMNA, OBAVEZNO SLUŽENJE VOJNOG ROKA MOŽE DA SE VRATI! Premijer Vučević govorio o svim detaljima

Foto: Tanjug/DARIMIR BANDA

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da apsolutno podržava vraćanje obaveznog vojnog roka i da je Vlada Srbije spremna, ako se postigne politički i društveni dogovor, da vrlo brzo donese takav predlog zakona i uputi ga Narodnoj skupštini na usvajanje.

- Vlada je spremna da vrlo brzo ide sa tim predlogom ka Narodnoj skupštini i da u 2025. godini, kada se steknu logistički i administativni uslovi, krenemo sa time. Ja kao predsednik Vlade i cela Vlada snažno podržavamo ono što je predsednik Republike najavio, a to je da se ozbiljno približavamo eventualnom usvajanju zakonskog akta o ukidanju suspenzije vojnog roka - rekao je Vučević, gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS.

On je podsetio da je u aprilu urađen elaborat sa predlozima kako bi trebalo vratiti obavezni vojni rok, te da je predsednik Republike Aleksandar Vučić izašao sa idejom da taj rok ne bude predugačak, 75 dana, 60 dana obuke plus 15 dana vežbe, i s aspektom da određeni profili školovanja budu posebno kategorisani, poput toga da oni koji su završili mašinske škole ili fakultete budu uključeni u vojno-tehničke fakultete, a da ostali idu u redovnu obuku.

Vučević je mišljenja da je dobro i korisno da se vrati obavezno služenje vojnog roka i za same mladiće i za celu državu.

- To nije spremanje za ratove i sukobe, već briga za državu. Naša država time ne ukida profesionalni sastav VS, koji je udarna snaga Vojske Srbije - objasnio je Vučević napominjući da profesionalna vojska obavlja najzahtevnije zadatke. 

Republika

Foto: TV Pink/printscreen

Premijer Miloš Vučević

- Time bismo vratili snagu rezervne vojske, jer smo imali 11, 12 generacija koje nisu služile vojsku ili mali deo kroz dobrovoljni vojni rok. Nikome neće biti upropašćen život za 75 dana. Za to vreme mladi regruti će imati novčanu naknadu, kasarne će biti prilagođene današnjem vremenu - naveo je Vučević.

To je, prema njegovim rečima, pitanje i elementarnih stvari, jer moramo da imamo narod i naciju koji može da odgovori na sve.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading