OVO STE ŽELJNO ČEKALI DA ČUJETE! Evo kada TAČNO leže na račun 20.000 dinara za udžbenike!

Autor:

Vesti

06.09.2024

16:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za Republiku se oglasili iz gradskog sekretarijata

OVO STE ŽELJNO ČEKALI DA ČUJETE! Evo kada TAČNO leže na račun 20.000 dinara za udžbenike!

Foto: shutterstock

Dostavljamo vam odgovor Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu:

Grad Beograd započeo je 2. septembra isplatu đačke pomoći za sve osnovce i srednjoškolce na teritoriji grada Beograda. Za iznos od 20.000 dinara namenjenih za kupovinu udžbenika i školskog pribora prijavljeno je skoro 200.000 školaraca.

U toku prve sedmice isplaćena je pomoć za 40 prestoničkih škola. Očekujemo da do kraja septembra ceo ovaj projekat bude završen, odnosno da pomoć bude isplaćena za svu decu.

Podsećamo, Beograd je kandidat za domaćina Evropskog prvenstva u atletici 2028. godine. Danas je zvanično potvrđeno da je glavni grad Srbije, Beograd, postao kandidat za organizaciju Evropskog prvenstva u atletici 2028. godine. Ova vest predstavlja rezultat višegodišnjeg uspeha i besprekornog rada Srpskog atletskog saveza u organizaciji međunarodnih takmičenja.

Evropska atletika je iskazala poverenje u Srpski atletski savez, prepoznajući uspehe i napore koji su uloženi u organizaciju međunarodnih atletskih takmičenja. Ovo je veliko priznanje za Srbiju i njen sportski entuzijazam.

Iako je poljski grad Silesia glavni protivkandidat za domaćinstvo Evropskog prvenstva u atletici 2028. godine, Beograd ne odstupa od svojih ambicija. Dosadašnji uspesi u organizaciji vrhunskih atletskih događaja, poput Evropskog dvoranskog prvenstva 2017. godine i Svetskog dvoranskog prvenstva 2022. godine, kao i Svetskog prvenstva u krosu 2024. godine, predstavljaju snažan argument u korist Beograda.

Srpskom atletskom savezu predstoji serija sastanaka i poseta s predstavnicima Evropske atletike, gde će se detaljno razmotriti svi zahtevi koji moraju biti ispunjeni za organizaciju ovog sportskog spektakla. Izgradnja nacionalnog atletskog stadiona po najvišim evropskim i svetskim standardima predstavlja jedan od najvećih izazova.


Kandidatura Beograda za domaćina Evropskog prvenstva u atletici 2028. godine predstavlja istorijsku šansu za srpski sport da se pozicionira na mapi najvećih atletskih događaja u svetu. Ovo je takođe prilika da Beograd postane epicentar Evropske atletike 2028. godine, što bi bilo od velikog značaja za promociju atletike u Srbiji i regionu.

Srbija je spremna za veliki izazov i put ka vrhu evropske atletike je pred nama. Uz podršku Republike Srbije, predsednika Aleksandra Vučića, i Srpskog atletskog saveza, Beograd ima sve predispozicije da postane domaćin Evropskog prvenstva u atletici 2028. godine. Ovo je prilika da se pokaže da Srbija može da organizuje vrhunske sportske događaje i da se pozicionira kao važan faktor u evropskoj atletici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading