PUŠTEN U RAD KRUŽNI TOK KOD "UŠĆA"! Evo i kako sve izgleda - semafor odlazi u zaborav! (VIDEO)

Autor:

Vesti

29.08.2024

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je samo jedan od tri nova kružna toka koji će se nalaziti oko TC "Ušće".

PUŠTEN U RAD KRUŽNI TOK KOD "UŠĆA"! Evo i kako sve izgleda - semafor odlazi u zaborav! (VIDEO)

Foto: printscreen/Tanjug

Novi kružni tok kod "Ušća" na uglu Bulevara Nikole Tesle i Mihajla Pupina zamenio je semafor koji je decenijama regulisao saobraćaj na ovom mestu. Kružni tok omogućava povezivanje svih pravaca, uključujući i put ka Sajmištu koji ranije nije bio direktno povezan sa Bulevarom Nikole Tesle.

 

 

Deo većeg plana reorganizacije saobraćaja

Ovo je samo jedan od tri nova kružna toka koji će se nalaziti oko TC "Ušće". Reorganizacija saobraćaja je od suštinskog značaja zbog planirane izgradnje novog mosta preko Save na mestu sadašnjeg tramvajskog mosta, kao i proširenja Bulevara Vladimira Popovića u delu kroz Staro sajmište.

Brza izgradnja novog kružnog toka

Radovi na izgradnji novog kružnog toka su završeni za manje od mesec dana, ispunjavajući cilj da se veliki posao završi pre 1. septembra. Impresivno, prečnik nove kružne raskrsnice iznosi čak 70 metara, a vozači su već pokazali da se dobro snalaze u novom režimu saobraćaja.

Benefiti novog kružnog toka

Ova promena će ne samo olakšati saobraćaj već i doprineti efikasnijem protoku vozila u jednom od najprometnijih delova grada. Takođe, povezivanje sa Sajmištem direktno sa Bulevarom Nikole Tesle će značajno smanjiti vreme putovanja za mnoge vozače.

Novi kružni tok kod "Ušća" predstavlja važan korak ka modernizaciji i unapređenju saobraćaja u ovom delu grada, i veoma brzo je postao deo svakodnevnog života Beograđana.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading