NASTAVNIKE BI TREBALO DA JE SRAMOTA! Majka Sofije Negić oštro osudila zaposlene u "Ribnikaru": Ne bih dala ni nacrtanu ovcu da čuvaju!

Autor:

Hronika

17.11.2023

16:04

Nakon oglašavanja Ninele R., još jedna majka odlučila je da da svoje mišljenje o zaposlenima koji rade u OŠ "Vladislav Ribnikar".

NASTAVNIKE BI TREBALO DA JE SRAMOTA! Majka Sofije Negić oštro osudila zaposlene u "Ribnikaru": Ne bih dala ni nacrtanu ovcu da čuvaju!

Republika, ST/V. LUKIĆ, privatna arhiva, Printscreen/www.tiktok.com/sofiijanegic

Komentari (14)

Loading
Sanja

17.11.2023 19:38

Od početka je jasno da je ŠKOLA najviše kriva, ceo obrazovno-vaspitni sistem u Srbiji je iskrivljen, nastavnici, razredni, psiholozi ne bave se vaspitanjem - u smislu kada se dešava nešto između dece, oni bi MORALI da reaguju i pričaju sa njima. Gledam i u “običnim” o.školama ne samo u toj fensi, elitnoj - nastavnici, nezadovoljni aspektima njihovog radnog mesta, jedva da se bave i obrazovanjem, a ne da nešto preduzimaju kada se u školi dešavaju sukobi, ružna ponašanja, izopštavanja dece, tuče, vređanja itd… isto važi i za psihologe, ne vidim za šta tačno dobijaju platu i sede u tim stolicama?… Mislim da će ovaj slučaj barem nešto morati da promeni - od vrtića do srednjih škola.

Dušanka

17.11.2023 19:59

@Sanja - Bravo Sanja na razmišljanju, istog sam mišljenja… Sve se to dešava godinama, ranije je nastavnik imao dozvolu i volju da očita lekciju i kazni učenika, pa se klečalo na kukuruzu, pa su ruke bile od pruta crvene ali su svi naučili da se ponašaju! Ranije nije bilo ovoliko sukoba među decom, ismevanja, podele na siromašne i bogate, nije se to smelo tada. Bili smo svi tu jedni za druge, imali koliko toliko ali nismo nikoga izopštavali i maltretirali, odmah bi dobili svoje!

Alex

17.11.2023 21:54

@Dušanka - A cija je greska sto nastavnik vise ne sme namrgodjeno ni da pogleda ucenika a kamoli da ga povuce za usi? Mi smo narod koji nema neku sredinu, ranije kad je to bilo dozvoljeno pojedini nastavnici su se izivljavali nad djacima a danas se roditelji i djaci izivljavaju nad nastavnicima, primer je i otac masovnog ubice koji je pretio zato sto njegova cerka nije izabrana za predsednika odeljenske zajednice(ili tako nesto) e sad zamisli da je ona dosla kuci i rekla ocu(koji preti za takve gluposti) da je morala da kleči na kukuruzu, sta bi takav otac uradio? Ubedljivo najveca odgovornost za ponasanje deteta je roditelj! On mora da primeti svaku promenu i prvi reaguje, ne mislite valjda da ce psiholog skole od 1000 ucenika u svakom momentu primetiti devijantno ponasanje kod pojedinca?

Sanja

17.11.2023 22:44

@Alex - Ama čoveče je l’ tebi jasno da zaposleni u obrazovno-VASPITNOJ ustanovi ne reaguju kada se nešto NAOČIGLED dešava u toj USTANOVI? Pa ne može roditelj da zna šta se dešava tih 5 sati u školi, ostavlja dete na NJIHOVU odgovornost, o čemu mi pričamo? Pošalješ dete u školu a tamo ga maltretiraju te šta je obukao, te kako priča, te koji telefon ima, te kakvu kosu ima itd itd. i šta da radiš? Ne možeš na tuđe dete da utičeš, a zaposleni odgovorni za tu decu neće da reše stvar!!! Dakle govorim kada se nešto DEŠAVA I PRIMETI SE DA SE DEŠAVA, DUŽNI SU DA REAGUJU!

Alex

17.11.2023 23:06

@Sanja - Ali ovde niko nikoga nije maltretirao, to ponavljnaje da je ubica trpeo neko nasilje ga donekle opravdava i to je uvreda za svu streljanu nevinu decu i radnika obezbedjenja. Nije nista uradio u afektu nego je mesecima planirao i sastavljao spiskove na kojem su bila deca koja apsolutno nikakve veze nisu imali s njim nego su na spisku samo zato sto su bili bolji djaci od njega. Otac je ubedljivo najveci krivac. Ko normalan u stanu drzi toliku kolicinu naoruzanja i sina obucava da postoljem barat kao profi ubica? Roditelji su morali da primete da nesto debelo nije u redu s njim!

Sanja

17.11.2023 23:58

@Alex - Ti kao da pričaš sam sa sobom. Ja ne pričam za Kostu, pričam za GENERALNO STANJE U ŠKOLAMA! Evo jeste, moje dete je maltretirano i ništa nisam postigla rekavši razrednoj i psihologu! Mnogo dece je maltretirano bilo i biće, a za to mora da reaguje neko u ovom rasulu od obrazovno vaspitnog sistema. Shvati da se ovde ne govori o Kosti, nego o mnogo dece koja trpe i sutra će trpeti nasilje.

Masa

18.11.2023 16:09

@Sanja - To tudje dete je tvoje ili moje, svejedno, Koga ja ili ti, svejedno, nismo kuci naucili da se ponasaju kako treba, nego ih u skolu saljemo ko na modnu pistu

Sanja

18.11.2023 17:56

@Masa - Pa je l shvataš da se priča i vrti oko te TAKVE DECE, na koju em ne reaguju roditelji em ne reaguju zaposleni u školi! Dođu u školu i maltretiraju druge! Kako ja da zaštitim svoje dete i pomognem mu kad ja nisam sa njim tih 5 sati? O tome se radi, a pričamo o nečijem reagovanju na nešto što se dešava jasno i ispoljeno, a PRIMETI SE. Niti oni žele da obaveste roditelje, ako ih i obaveste oni ništa ne menjaju u vezi sa svojim detetom. I ajde kaži mi ti šta da uradim kad mi dođe dete kući i požali se na nasilje? Kome reći, šta ursditi? Neće da reaguju, a roditelje baš briga. A ovo se sve dešava u školi, pa bi makar vajni nastavnici, psiholozi itd MORALI DA PRIMETE I REAGUJ, jer roditelj nije tu. Šta treba da radim, da se bijem sa drugim roditeljima????

Antea

17.11.2023 23:18

@Alex - @Alex,a cija je greska natpis Kosta Kecmane pederu, koji godinu dana prije masakra pise ispred Ribarnika, preko kojeg je gazilo 1000 ucenika te elitne skole, nastavnici, a i roditelji, pa cak i ucenici gimnazije koja je preko puta, a i dete od 12 god, koje je svaki dan preko njega gazio!!??

Sanja

17.11.2023 22:52

@Dušanka - Dušanka, slažem se osim u delu da trebamo ići u ekstreme - klečanje na kukuruzu i prut. Može to da se reši i debelom kaznom ukora, dugim razgovorom sa psihologom i razrednim da se obrati pažnja na učenika koji ismeva i zajebava drugu decu. Bitno je samo da REAGUJU konačno, jer to im je posao.

Maja

17.11.2023 21:10

@Sanja - U pravu ste. Svugdje je tako. Ja nisam iz Srbije. Kod nas se moje dijete nedavno potužilo nastavnici da mu drugo dijete pokazuje srednji prst i psuje i nastavnica mu je rekla da ne bude tužakalo. Eto to je odgovor, a ne da se pozabavi tim drugim djetetom da se tako ne ponaša

Sanja

17.11.2023 22:48

@Maja - Apsolutno Majo, o tome pričam. Moje dete se isto meni jednom požalilo na jednu učenicu, ali šta ja mogu drugom detetu koje nije moje? I rekli razrednoj, psihologu i NIKOM NIŠTA!

Zemunac

19.11.2023 15:45

@Sanja - Naravno da je kriva skola. I nastavnici i tetkice. Krivi su i pozornici. Mozda i postari i djubretari. Svi su krivi sem nadobudnih i neodgovornih roditelja koji umobolno dete pokrivaju lekarskim izvestajima koji mu omogucuju da pohadja nastavu. Gene i vaspitanje je ubica verovatno preuzeo od postara ili djubretara, a mozda od tetkica i nastavnika. Skolu i sve zaposlene najostrije kazniti, oni se ionako nikada ne bune, dozvoljavaju da ih maltretiraju i ponizavaju svi kojima je najveci uspeh u zivotu to sto su uspeli da se razmnoze.

Zara

18.11.2023 14:02

Jako mi je zao nevine dece i Dragaana, ne daj boze da se to ikad igde vise pojavi, ali sad ne bi dali ni ovcu nacrtanu da cuvaju, a do 2. maja elitni Ribarnik je bio prestiz, crem de la crem, svi prezadovoljni, nadam se da se poenta razume!! Zalosno da ogled i elita su isored svega, sto se vidi sada u Ribnikaru, a i pre tragedije!!