LE PEN OŠTRO NAPALA KILIJANA MBAPEA: Liderka krajnje desnice izgubila živce nakon izjave fudbalera, pa mu poručila sledeće (VIDEO)

Autor:

Svet

06.07.2024

14:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Le Pen je poručila da u vreme kada se stanovništvo sprema da glasa, zvezde i poznate ličnosti treba da pokažu malo uzdržanosti.

LE PEN OŠTRO NAPALA KILIJANA MBAPEA: Liderka krajnje desnice izgubila živce nakon izjave fudbalera, pa mu poručila sledeće (VIDEO)

Foto: Jonathan Moscrop / imago sportfotodienst / Profimedia

Liderka francuske krajnje desnice, Marin Le Pen, rekla je u petak da Kilijan Mbape ne bi trebalo da govori Francuzima kako da glasaju, nakon što je fudbalska zvezda upozorila da zemlja ne može da bude ostavljena "u rukama ovakih ljudi".

Mbappe (25) je rekao da su rezultati prvog kruga izbora "katastrofalni" i pozvao Francuze da glasaju protiv krajnje desnice u drugom krugu u nedelju.

Govoreći u intervjuu za CNN, Le Pen je rekla da je Mbape "veoma dobar fudbaler", ali je insistirala da nije njegovo mesto da daje uputstva za glasanje.

- Mbape ne predstavlja Francuze sa imigracionim poreklom, jer ih ima mnogo više koji žive od minimalne plate, koji ne mogu da priušte smeštaj i ne mogu da priušte grejanje, za razliku od ljudi poput gospodina Mbapea - rekla je Le Pen. 

Ona je dodala da tendencija da glumci, fudbaleri i pevači istupaju i govore Francuzima kako treba da glasaju, a posebno ljudima koji zarađuju 1.300 ili 1.400 evra mesečno, dok milioneri ili milijarderi žive u inostranstvu, počinje loše da bude prihvaćena u zemlji.

- Francuzi su se zasitili predavanja i savetovanja o tome kako da glasaju. Ovi izbori su izbori emancipacije u kojima Francuzi žele da ponovo preuzmu kontrolu nad svojom sudbinom i glasaju kako im odgovara - kazala je Le Pen.

Le Pen je poručila da u vreme kada se stanovništvo sprema da glasa, zvezde i poznate ličnosti treba da pokažu malo uzdržanosti.

Najnovije prognoze predviđaju da će Nacionalno okupljanje Le Penove imati najveći broj mesta u Donjem domu Narodne skupštine, ali da neće dostići apsolutnu većinu.

Brojni istaknuti fudbaleri, uključujući beka Francuske, Žila Kounda, pozvali su Francuze da blokiraju krajnju desnicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading