OBELODANJENA ISTINA O SMRTI BORE ČORBE: Otkriveno šta se dešava nakon njegove SAHRANE!

Autor:

Zabava

04.10.2024

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon smrit Bore Đorđević otkriveno šta će se desiti!

OBELODANJENA ISTINA O SMRTI BORE ČORBE: Otkriveno šta se dešava nakon njegove SAHRANE!

Foto: ST/N. Pančić, E stock

Legendarni muzičar Bora Čorba, rođen u Čačku, pred svoju smrt je izrazio svoju želju da mu se priznanje dodeli za života, a ne posthumno. Istakao je želju da doživi slično priznanje i u svom rodnom Čačku. Čelnici grada Čačka razmatraju mogućnost da deo grada ili ulica dobije ime po ovom poznatom umetniku.

Bora Čorba je prošle godine dobio priznanje počasnog građanina Čačka, što ga je veoma obradovalo. Ističe da je Čačanin na privremenom radu van grada i da svi oni koji su van Čačka jednog dana planiraju da se vrate i ostanu zauvek u svom rodnom mestu.

Foto: ST/Dragan Kadić, Shutterstock

Bora Đorđević

 


Bora je istakao svoju želju da mu se priznanje dodeli za života, naglašavajući da posthumno priznanje za njega ne bi imalo isti značaj, jer ne bi mogao da ga doživi. Izrazio je želju da doživi slično priznanje i u Čačku, nagoveštavajući da bi to za njega imalo poseban emotivni i simbolički značaj.

- Rođen sam u Čačku i bio sam veoma uzbuđen kada sam prošle godine dobio priznanje počasnog građanina. Ja sam Čačanin na privremenom radu tamo negde napolju, svi mi koji smo van Čačka jednog dana ćemo se vratiti na padine Jelice da ostanemo zastalno u Čačku - rekao je Bora za "Ozzon press", pa je istakao da je upoznat sa namerama čelnika grada čačka da neka od ulica ili deo ovo grada dobije ime po njemu:

- To priznanje obično daju posthumno, a meni to posthumno ne znači mnogo, jer neću znati. Voleo bih da doživim tako nešto u Čačku. Doduše, imam nešto slično u beogradskom Zoološkom vrtu, tamo postoji staza koja se zove Borino sokače - rekao je Bora Đorđević.

Foto: ST/Nemanja Pančić

Bora Đorđević sahrana

 


Bora je otkrio da već ima nešto slično priznanje u beogradskom Zoološkom vrtu, gde postoji staza koja nosi ime "Borino sokače". Ova činjenica ukazuje na to da je Bora Čorba već dobio priznanje za svoj doprinos kulturi i umetnosti, te da je njegov uticaj prepoznat i van rodne grude.

Čelnici grada Čačka aktivno razmatraju mogućnost da deo grada ili neka od ulica dobije ime po Bori Čorbi. Ova inicijativa pokazuje koliki uticaj Bora Čorba ima na lokalnu zajednicu i koliko je njegov doprinos prepoznat i cenjen. Potencijalna dodela imena ulice ili dela grada ovom muzičaru bi dodatno afirmisala njegovu vezu sa Čačkom i ostavila trajni pečat na gradsku topografiju.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading