JEZIVA SCENA ISPRED HITNE POMOĆI U JABLANICI! Dovoze tela nastradalih u nezapamćenim poplavama u BiH! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Autor:

Svet

04.10.2024

18:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ispred Hitne pomoći je jeziva tišina.

JEZIVA SCENA ISPRED HITNE POMOĆI U JABLANICI! Dovoze tela nastradalih u nezapamćenim poplavama u BiH!  (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Foto: Printscreen/Youtube/Avaz TV

Slike stravičnih poplava u Jablanici i Konjicu, ali i Fojnici i Kiseljaku u BiH obišle su svet, a prema dosadašnjim informacijama ukupno je 18 ljudi nastradalo. 

Reporteri "Avaza" su u Jablanici i ispred Hitne pomoći snimili su jezeve scene.

Kola hitne pomoći dovoze tela stradalih. Ispred Hitne pomoći je, kako pišu, jeziva tišina.

Broj žrtava stradalih u poplavama i klizištima u Federaciji BiH povećan je na najmanje 18 osoba, a federalna Vlada je zbog situacije na terenu proglasila stanje prirodne nesreće.  

Republika

Foto: YouTube/CRNA Hronika/Printscreen

Poplava u BiH

 

Prijavljen je nestanak na desetine lica, podaci su kantonalnog Kriznog štaba, dok su desetine osoba povređene, izjavio je Darko Јuka iz Kriznog štaba HNK-a.  

Najkritičnija situacija u Jablanici. Reke Neretvica i Seončica izlile su se iz svojih korita, poplavile veliki broj kuća i odnele neutvrđen broj vozila u Јablaničko jezero.  

Blokirani su putevi i srušene kuće. Pod vodom su i Konjic, Kreševo, Fojnica. U Kiseljaku i Varešu proglašeno je stanje prirodne nesreće. Nastava je odložena. Teška situacija je posebno u Јablanici, a zatim i u Kiseljaku, Fojnici, Kreševu, Konjicu.

U Јablanici je najmanje 14 mrtvih, a u Fojnici je do sada pronađeno beživotno telo jedne ženske osobe. Porodice takođe prijavljuju i veliki broj nestalih.

Predsednik Srpske uplatio po 50.000 KM opštinama u FBiH koje su pogođene poplavama i uputio najdublje saučešće porodicama žrtava.  

Ponoć Vladi Federacije BiH ponudile su Srbija i Hrvatska, koje čekaju odgovor.  

Republika

Foto: X/Printscreen/@Bljesak

U Jablanici je čak 14 mrtvih

 

Poplave i odroni izazvani obilnim padavinama naneli su ogromnu štetu ovom području, a putne komunikacije prema Јablanici su potpuno prekinute, uključujući pravce prema Mostaru, Risovcu, Prozoru Rami i Konjicu.  

Predsedništvo BiH je na vanrednoj sednici jednoglasno donelo odluku o angažovanju resursa Oružanih snaga BiH na širem području opštine Јablanica.  

Opština Vareš proglasila je stanje prirodne nesreće zbog obilnih padavina i izlivanja reke Stavnje.U selo Gunjani kod Tarčina noćas je naišla bujica i odnela mostove i poplavila kuće. Mašinski tim Republičke uprave civilne zaštite Srpske biće upućen ka Јablanici, kako bi pomogao u saniranju posledica koje su izazavale bujične poplave, izjavio je direktor ove uprave Boris Trninić.  

Helikopter EUFOR-a prevezao je povređeno dete iz Јabalnice, saopšteno je iz Ministarstva bezbednosti u Savetu ministara.  

- Traži se angažovanje helikoptera, mehanizacije i dodatnog ljudstva - saopšteno je iz Ministarstva bezbednosti u Savetu ministara i dodaje da je upućen i zahtev EUFOR0u za angažovanjem helikoptera za medicinsku evakuaciju.  

Centralna izborna komisija BiH saopštila je da će sutra odlučivati o odlaganju lokalnih izbora na biračkim mestima u poplavljenom području. Lokalni izbori u BiH biće održani u nedelju.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading