ISKLJUČIVAĆE MIKROFONE! Poznato kako će izgledati debata Trampa i Bajdena, moći će da imaju samo TRI STVARI ispred sebe

Autor:

Svet

17.06.2024

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oba kandidata su se složila da se pojave na jedinstvenom podijumu, a njihova mesta na podijumu će biti određena bacanjem novčića

ISKLJUČIVAĆE MIKROFONE! Poznato kako će izgledati debata Trampa i Bajdena, moći će da imaju samo TRI STVARI ispred sebe

Foto: Tanjug/AP

Predstavnici kampanja Džozefa Bajdena i Donalda Trampa dogovorili su pravila uoči njihove predstojeće televizijske debate. Kako je preneo CNN, mikrofon kanidata, koji nema reč biće isključivan kako se ne bi prekidao nastup durgog učesnika debate.

Do prve debate predsedničkih kandidata ostalo je još manje od dve nedelje, a sada su objavljeni parametri, odnosno pravila oko kojih su se dve strane dogovorile. Debata, čiji će domaćini biti Džejk Taper i Dejna Beš sa CNN u Atlanti 27. juna, označiće prvi lični obračun u kampanja 2024. između predsednika Džozefa Bajdena i njegovog prethodnika, bivšeg predsednika Donalda Trampa.

Oba kandidata su prihvatila poziv CNN i složili se da prihvate pravila i format debate, kako je navedeno u pismima koje je mreža poslala kampanjama u maju. Debata od 90 minuta uključivaće dve reklamne pauze, a osoblje kampanje verovatno neće moći da komunicira sa svojim kandidatom tokom tih pauza.

 

 

Oba kandidata su se složila da se pojave na jedinstvenom podijumu, a njihova mesta na podijumu će biti određena bacanjem novčića. Mikrofoni će biti isključeni tokom debate osim za kandidata čiji je red da govori. Iako nikakvi rekviziti ili unapred napisane beleške neće biti dozvoljeni na bini, kandidati će dobiti olovku, blok papira i flašu vode.

Neki aspekti debate, uključujući i odsustvo studijske publike, biće odstupanje od prethodnih sličnih TV duela. Kao i u prošlosti, moderatori će "koristiti sve alate koji su im na raspolaganju da nametnu tajming i osiguraju civilizovanu diskusiju", navela je ova TV mreža.

Da bi ispunili uslove za debatu, kandidati moraju da zadovolje prvo uslove navedene u Članu dva, Odeljak jedan Ustava SAD, koji su neophodni da bi se postao predsednik Amerike. I Bajden i Tramp ispunjavaju te uslove. Baš kao i Robert F. Kenedi Mlađi, Kornel Vest i Džil Stajn, koji se kandiduju na listama koje ne pripadaju glavnim dvema partijama - demokratskoj i republikanskoj stranci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading