NAJNOVIJA ISTRAŽIVANJA POKAZALA: Da li su vanzemaljci među nama?

Autor:

Svet

13.06.2024

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U istraživanju su razmotrene četiri teorije o vanzemaljcima koji žive blizu ljudi.

NAJNOVIJA ISTRAŽIVANJA POKAZALA: Da li su vanzemaljci među nama?

Foto: www.profimedia.rs

Prema novoj studiji koju su sproveli akademici sa Univerziteta Harvard, postoji mogućnost da vanzemaljci žive među nama, možda čak i prerušeni u ljude, ili čak u bazi unutar Meseca.

Studija predlaže da bi vanzemaljci takođe mogli živeti ispod zemlje ili u bazi unutar Meseca. Istraživači su proučavali takozvane "kriptoterestrije", koji se mogu prerušavati u ljude kako bi se uklopili, možda su došli iz budućnosti Zemlje ili su potomci inteligentnih dinosaurusa.

Studija je stvorena kako bi ponudila alternativno "nekonvencionalno" objašnjenje za posmatranja NLO-a i kako bi hipotetički razmotrila šta ona mogu značiti, i "mogućnost da NLO može uključivati oblike ne-ljudske inteligencije (NHI) koji već postoje u okruženju Zemlje na neki način" i koji postoje "pored nas na različite načine".

U istraživanju su razmotrene četiri teorije o vanzemaljcima koji žive blizu ljudi. Prva su ljudske kriptoterestre: Tehnološki napredna drevna ljudska civilizacija koja je većinski uništena davno (npr. poplavom), ali je nastavila da postoji u obliku ostataka.

Druga su hominidne ili teropodne kriptoterestre: Tehnološki napredna ne-ljudska civilizacija koja se sastoji od neke zemaljske životinje koja se razvila da živi skriveno (npr. ispod zemlje). Studija predlaže da bi to mogli biti potomci "nepoznatih, inteligentnih dinosaurusa".

Treće kriptoterestre su bivše vanzemaljske ili bivše vanzemaljske kriptoterestre. Oni bi stigli na Zemlju sa drugog mesta u kosmosu ili iz ljudske budućnosti, i sakrili se u tajnosti, kao na Mesecu.

Teorija četiri, nazvana CTH 4, su "magične kriptoterestre": Entiteti koji manje liče na vanzemaljce i više na "zemaljske anđele". Studija navodi da ovi entiteti imaju veze sa svetom u kojem žive ljudi na načine koji su manje tehnološki, a više magični, dajući primere "vila, vilenjaka, nimfi".

Akademici zaključuju da su njihove teorije, posebno predlog o vilenjacima, možda teško prihvatljive za mnoge ljude. Dodaju: "Glavna slabost CTH 4, nasuprot tome, jeste njena potpuna čudnovatost, posebno za čitaoce obučene da se ograniče na načine objašnjenja unutar granica, recimo, standardnog modela fizike. Dok je verovanje u vanzemaljce opravdano, verovanje u (nešto poput) vila jednostavno nije opcija za mnoge naučnike."

Studija "Hipoza kriptoterestrijalnih: Slučaj za naučnu otvorenost prema skrivenom zemaljskom objašnjenju za neidentifikovane anomalne pojave" još uvek nije prošla recenziju stručnjaka.

(New York Post)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading