ZAPLENJENO 250 KILOGRAMA KOKAINA U ITALIJI! Droga bila u kontejnerima, spakovana u "lažne" banane! I U ŠPANIJI HAPŠENJE ZBOG "UVOZA" VIŠE TONA DROGE!

Autor:

Svet

08.05.2024

20:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Procenjuje se da je pronađena droga mogla da donese zaradu od nekoliko desetina miliona evra.

ZAPLENJENO 250 KILOGRAMA KOKAINA U ITALIJI! Droga bila u kontejnerima, spakovana u "lažne" banane! I U ŠPANIJI HAPŠENJE ZBOG "UVOZA" VIŠE TONA DROGE!

Foto: printskrin/youtube

U italijanskom regionu Kalabrija danas je zaplenjeno 250 kilograma kokaina, koji je finansijska policija otkrila prošle nedelje u luci Đoja Tauro.

Ova luka je ključna za trgovinu drogom zahvaljujući svom strateškom položaju i uticaju mafijaškog klana Ndrangeta.

Policija je 2. maja u kontejneru koji je u Italiju stigao iz Ekvadora pronašla ''lažne'' banane u kojima je bio sakriven kokain, prenosi Korijere dela Kalabrija.

Istražitelji su otkrivenu supstancu poslali u laboratoriju na dalje analize. Procenjuje se da je pronađena droga mogla da donese zaradu od nekoliko desetina miliona evra. U toku je istraga kako bi se ušlo u trag trgovcima drogom.

Podsećamo, španska policija Civilna garda uhapsila je danas 20 osoba osumnjičenih da su uvezli u Španiju više tona kokaina i listova biljke koka iz Južne Amerike, saopštio je Evropol.

Policija je sprovela racije na 27 različitih imanja u Madridu, Pontevedri i Korunji. U predgrađu Madrida otkrivena je i laboratorija za proizvodnju kokaina sa kapacitetom da proizvede 100 kilograma mesečno i u njoj je zaplenjeno 21 bure tečnih i čvrstih hemikalija koje su korišćene za proizvodnju kokaina.

Zaplenjeno je i tri miliona evra u gotovini, kao i imovina vredna 10 miliona evra koja uključuje kuće, vozila i plovila. Policija sumnja da je ova kriminalna grupa, koju čini 19 Španaca i jedan Kolumbijac, prevozila ilegalnu robu jedrilicama i katamaranima do više pristaništa na obalama Galicije. U raciji je konfiskovano 50 kilograma kokaina, kilogram heroina, 1,7 kg hašiša, kilogram ružičastog kokaina, 10 kilograma marihuane, 750 kg amfetamina MDMA i 10.000 tableta ekstazija.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading