BOG NOSI ZASTAVU UKRAJINE NA RAMENIMA: Oglasio se Zelenski i na neobičan način čestitao Uskrs narodu

Autor:

Svet

05.05.2024

13:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stojeći ispred hrama Svete Sofije u Kijevu Zelenski je rekao da se Ukrajina sada bori već 802 dana za pobedu protiv Rusije

BOG NOSI ZASTAVU UKRAJINE NA RAMENIMA: Oglasio se Zelenski i na neobičan način čestitao Uskrs narodu

Foto: Tanjug/AP Photo/Armando Babani

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski pozvao je danas, na pravoslavni Uskrs, svoje sunarodnike da se ujedine u molitvi jedni za druge i vojnike na prvoj liniji, rekavši da će ih Bog - koji ima "ukrajinsku zastavu na svojim ramenima" - voditi ka životu koji će pobediti smrt.

"Molimo se jedni za druge. Kada smo se svi približili jedni drugima, više nismo bili stranci jedni drugima", rekao je Zelenski u objavi na svom Telegram kanalu, prenosi Rojters.

Stojeći ispred hrama Svete Sofije u Kijevu Zelenski je rekao da se Ukrajina sada bori već 802 dana za pobedu protiv Rusije.

"Neprekidno se borimo 802 dana, 802 dana suprotstavljanja tami, 802 dana hrabrosti suočene sa terorom, 802 dana borbe svetslosti protiv tame", rekao je Zelenski, prenela je ranije agencija Unian.

Prema njegovim rečima, Ukrajinci su već pokazali da kleče samo kada se mole Bogu, a nikada pred osvajačima i okupatorima.

Vrhovni komandant Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski takođe je čestitao Uskrs ukrajinskim vojnicima i poželeo im dobro zdravlje, istrajnost, snagu i hrabrost.

Neka nam uskrsnuti Gospod, koji je pobedio smrt, da snage da pobedimo neprijatelja i neka nas učvrsti u borbi protiv zla. Koliko god nam teško bilo, znamo da posle najcrnje noći dolazi dan", poručio je Sirski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading