NIKAD VEĆA KOLONA ŠETALA CENTROM GRADA: Demonstranti tražili samo jedno od premijera države

Autor:

Svet

05.05.2024

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hiljade građana mirno su protestovali protiv odluka državnog vrha

NIKAD VEĆA KOLONA ŠETALA CENTROM GRADA: Demonstranti tražili samo jedno od premijera države

Foto: Tanjug/AP Photo/Ohad Zwigenberg

Hiljade Izraelaca demonstrirale su zahtevajući od premijera Benjamina Netanjahua da osigura primirje u Pojasu Gaze i omogući povratak izraelskih talaca koje drži Hamas, preneli su danas lokalni mediji.

Na protestu u Tel Avivu, koji je održan dok zvaničnici Hamasa pregovaraju u Kairu sa egipatskim i katarskim posrednicima, nezadovoljni građani Izraela i rođaci više od 130 osoba koje su i dalje u zarobljeništvu Hamasa, rekli da se mora učiniti sve kako bi se svi oteti vratili kući, prenosi Rojters.

"Danas sam ovde da podržim dogovor. Moramo ih vratiti. Moramo vratiti sve, i one žive, i one mrtve. Moramo ih vratiti i moramo promeniti ovu vladu. Ovo mora da se završi", rekla je jedna od učesnica protesta.

Vlada Netanjahua insistira da neće prekinuti rat dok Hamas nije uništen i dok se svi taoci ne vrate, međutim u toku su intenzivni diplomatski napori da se osigura prekid borbi koji bi mogao dovesti i do potpunog primirja.

Međutim, Netanjahu se suočava s pritiskom nacionalističkih verskih partija u njegovoj koaliciji da odbije dogovor sa Hamasom i nastavi s dugoočekivanim napadom na grad Rafu.

Pregovori predstavnika Izraela i Hamasa u Kairu završeni su bez dogovora, a danas sledi nova runda, izjavio je neimenovani visoki zvaničnik palestinske militantne grupe.

"Nije bilo pomaka, dnevni pregovori su završeni. Sutra će početi nova runda'', rekao je zvaničnik Hamasa, prenosi Al Džazira. Izrael je preliminarno prihvatio uslove za koje je prethodno drugi izvor Hamasa rekao da uključuju puštanje na slobodu između 20 i 33 talaca koje Hamas drži u Pojasu Gaze, u zamenu za oslobađanje više stotina palestinskih zatvorenika i primirje u trajanju od nekoliko nedelja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading