ŠOKANTNA SMRT MLADE BALERINE: Da li je umrla od anoreksije ili je reanimacija zakazala?

Autor:

Svet

01.05.2024

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragična smrt mlade balerine u Moskvi

ŠOKANTNA SMRT MLADE BALERINE: Da li je umrla od anoreksije ili je reanimacija zakazala?

Foto: shutterstock


9. mart 2024. godine zauvek će biti upamćen kao dan kada je svet cirkuske umetnosti izgubio talentovanu balerinu Vladu Morozovu. Nakon uspešnog nastupa u moskovskom cirkusu, mlada umetnica se onesvestila i nažalost, nikada više nije došla svesti.

Spekulacije o uzroku smrti

Javnost je odmah počela da spekuliše o uzroku smrti Vlade Morozove. Postojale su teorije da je preterano izgladnjivanje moglo biti uzrok, s obzirom na zahtevne akrobacije koje je izvodila na žici. Međutim, majka pokojne balerine je demantovala ove tvrdnje i istakla da je Vlada bila posvećena svom poslu, ali da zdravlje nikada nije zanemarivala.

Tragična iznenadna smrt

Vlada Morozova je izgubila život u 22. godini, ostavljajući iza sebe porodicu, prijatelje i kolege koji su tvrdili da je bila radoholičarka, ali istovremeno volela svoj posao. Njena majka je nagovestila da je preterani rad doveo do tragičnog ishoda, navodeći da joj je Vlada ponekad izjavljivala kako je preumorna.

Reakcija cirkuske ekipe

Direktor cirkusa, Edgar Zapašni, istakao je da je cela ekipa odmah reagovala na nesvest balerine i da je hitna pomoć stigla u rekordnom roku od 5 do 7 minuta. Pokušaji reanimacije trajali su tri sata pre nego što je Vlada prebačena u bolnicu, gde je nažalost izgubila bitku za život.

Ovaj tragičan događaj je duboko potresao javnost u Moskvi i izazvao reakcije brojnih cirkuskih umetnika, balerina i poznatih ličnosti, ističući tako značaj i uticaj koji je Vlada imala u svetu cirkuske umetnosti.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading