STUDENTE DIRAO "TAMO DOLE", TVRDIO IM DA "TAKO TREBA": Doktor uhapšen i osuđen u komšiluku! Evo kako je reagovao kada je saznao šta ga sad čeka

Autor:

Svet

21.05.2024

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U optužnici stoji da je doktor u toj učionici išao od stola do stola, sedao na stolice kraj studenata koji su pisali ispit ili bi čučnuo pokraj njih ‘‘u nameri da iskorišćavanjem položaja kod studenata zadovolji svoj polni nagon, bez njihovog prethodnog pristanka, stavio svoju ruku na unutrašnju stranu bedra i njegov polni organ preko odeće, za koje vreme je drugom rukom pisao odgovor na pitanje iz ispita"

STUDENTE DIRAO "TAMO DOLE", TVRDIO IM DA "TAKO TREBA": Doktor uhapšen i osuđen u komšiluku! Evo kako je reagovao kada je saznao šta ga sad čeka

Foto: pixabay.com

Pedesetsedmogodišnji doktor iz Slavonije osuđen je pravosnažno na tri godine i šest meseci zatvora jer je seksualno zlostavljao devetoricu studenata više škole u tom delu Hrvatske.

Doktor je u ovoj ustanovi radio kao spoljni saradnik-predavač, pri čemu je, prema presudi, počinio deset krivičnih dela bludnih radnji i jedno krivično delo protiv polne slobode - polnim odnosom bez pristanka.

U slučaju jednog studenta utvrđeno je da je doktor u oktobru 2015. godine u zdravstvenoj ustanovi u kojoj je radio, primio mladića kojem je inače i predavao na fakultetu, zbog medicinskog problema kojeg je ovaj imao.

U optužnici stoji da je doktor ‘‘u nameri da, iskorišćavanjem njegovog položaja kao svog pacijenta i istovremeno i studenta kojem je predavao te koji je kod njega trebalo da polaže ispit, zadovolji svoj polni nagon, istom rekao da skine odeću sa sebe što je momak i učinio misleći da tako treba da postupi na pregledu. 

Međutim, doktor je tada počeo da ga dira rukama po polnom organu i zadnjici s ciljem da zadovolji svoj polni nagon, nakon čega je student ustao sa stola i tako zaustavio doktora u njegovom naumu.

U istoj je ambulanti u aprilu 2015. godine drugom studentu, koji je kod njega takođe došao kao pacijent, pokušao da svoju ruku stavi na njegov polni organ preko odeće, ali se ovaj izmakao i nije mu to dopustio.

Ono što je posebno je da se čak sedam krivičnih dela, prema optužnici, dogodilo istog dana u isto vreme u istoj učionici visokoškolske ustanove u kojoj je doktor tada radio kao nastavnik, a studenti polagali ispit iz njegovog predmeta.

U optužnici stoji da je doktor u toj učionici išao od stola do stola, sedao na stolice kraj studenata koji su pisali ispit ili bi čučnuo pokraj njih ‘‘u nameri da iskorišćavanjem položaja kod studenata zadovolji svoj polni nagon, bez njihovog prethodnog pristanka, stavio svoju ruku na unutrašnju stranu bedra i njegov polni organ preko odeće, za koje vreme je drugom rukom pisao odgovor na pitanje iz ispita", prenosi Jutarnji list.

Nekim studentima bi pritom i sam napisao tačan odgovor, nekim bi šapnuo odgovor, a sve ih je preko odeće dirao i pipkao po butovima, preponama i polnom organu.

Još dva istovetna slučaja dogodila su se u drugim vremenskim terminima, ali s istim studentom. Jednom u ambulanti, a drugi put u učionici.

Na suđenju je odbacio krivicu za to što mu je stavljeno na teret i branio se s tvrdnjom da je reč o montiranom postupku koji je protiv njega pokrenuo njegov kolega s posla.

U odbrani je rekao da je čitav postupak osmišljen "kao pakleni plan da se uništi kao doktor, naučni radnik, suprug i otac dvoje dece, kao i političar".

Sud je njegovu odbranu ocenio kao neuverljivu, nerazumnu, nelogičnu i u potpunoj suprotnosti s iskazima svih oštećenih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Milovan

22.05.2024 17:51

Malo je osuđen