LOZNICA JE TEK POČETAK: Evo gde će finale Kupa Srbije još moći da se igra VAN BEOGRADA

Autor:

Sport

21.05.2024

15:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan već našao svoje mesto u istoriji Srbije.

LOZNICA JE TEK POČETAK: Evo gde će finale Kupa Srbije još moći da se igra VAN BEOGRADA

Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde i Vovodine odmeriće večeras (20.15) snage u finalu Kupa Srbije. Osim samog duela beogradskih i novosadskih crveno-belih, biće zanimljivo i samo poprište borbe za trofej najmasovnijeg domaćeg fudbalskog tekmičenja. Naime, finale Kupa Srbije odigraće se na potpuno novom stadionu "Lagator" u Loznici, što će biti tek peti put da se finale ovog takmičenja igra van Beograda.

Republika

Foto: Instagram.com/Stadionai i arene/printscreen

Stadion Lagator

Velelepno zdanje u Loznici sredinom novembra prošle godine otvorili su predsednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan Džajić i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. U pitanju je novi "Lagator" napravljen po svim standardima UEFA i koji je kapaciteta 8.000 mesta, a prva utakmica bio je duel između domaće Loznice i Vrela. Pristup stadionu omogućen je sa tri strane i to formiranjem dva stepeništa za gledaoce, dva stepeništa za VIP posetioce i platformi za invalide sa zapadne strane, jednog stepeništa sa severne strane i jednog sa južne strane. Na njemu se nalazi 12 ulaza i moderni sistemi za očitavanje karata, liftovi i mnogo toga drugog. Izgradnja i opremanje lozničkog stadiona, koji ima dva nivoa tribina, koštala je oko 30 miliona evra.


Drugi novi stadion, koji bi takođe mogao da bude domaćin finala Kupa Srbije, ali i brojnih drugih mečeva, što ekipa što reprezentacije Srbije je "Dubočica" u Leskovcu. Sa novog stadiona "orlovi" su odleteli na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj posle 24 godine posle remija sa Bugarskom (2:2), pa je on već našao svoje mesto u istoriji. Na mestu sadašnjeg stadiona u Leskovcu svojevremeno se nalazio Gradski stadion, koji je posedovao zapadnu tribinu kapaciteta 2.514 gledalaca, dok je istočna primala oko 4.500 ljudi.
Republika

Foto: Starsport

"Orlovi" sa "Dubočice" odleteli na EVRO 2024

Novi stadion "Dubočica" prima takođe nešto više od 8.000 gledalaca. Tribine su postavljene obodno u odnosu na sportski teren sa sve četiri strane. Zapadna tribina ima tri nivoa. Visina objekta stadiona je 16,3 metra, visina stubova reflektora 32 metra, dimenzije fudbalskog terena su 105 x 68 metara, a teren sa okolinom pokriva ukupno 121 x 85 metara. Fasadom objekta dominiraju naizmenično smaknuti mrežasti paneli u zlatnoj boji koji prave dinamiku i zanimljivu igru senki. Na stadionu je postavljena „hibridna trava“, mešavina veštačke i prirodne trave, a sam teren ima drenažu i mogućnost grejanja.

 

Republika

Foto: Starsport

Stadion Dubočica

Takođe u novembru 2023. otvoren je i stadion "Kraljevica" u Zaječaru u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsednika UEFA Aleksandera Čeferina, predsednika FSS Dragana Džajića i drugih sportskih i političkih zvanica. Stadion "Kraljevica" ima 8.186 mesta i izgrađen je u skladu sa UEFA standardima, na obroncima Kraljevicе, u sklopu postojećeg sportsko-rekreativnog kompleksa.

Republika

Foto: FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ nr

Stadion "Kraljevica"

U gledalištu je i 192 mesta za VIP gledaoce, a 80 za smeštaj lica sa invaliditetom i njihovim pratiocima. U srcu zgrade na zapadnoj strani objekta smešteni su svi potrebni sadržaji za funkcionisanje jednog fudbalskog kluba - nezavisni prilazi autobusom za domaće i gostujuće igrače, svlačionice i sale za zagrevanje, prostori za sudije i delegate, centralni ulaz za VIP goste, novinare, prostrani hol, sala za pres konferencije, prostorije za rad novinara i fotoreportera, sala za prvu pomoć i doping kontrolu, prostorije uprave kluba, kao i pomoćne prostorije za smeštaj opreme potrebne za rad stadiona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Vaske

21.05.2024 16:18

Stadion nije napravljen po standardima UEFA. Tako je prodato narodu, a tokom izgradnje je bilo bezbroj propista, tako da stadion nema UEFA licencu. Srpska posla...