HAOS U HRVATSKOJ VOJSCI! IMA MRTVIH U SPLITU! Ratna mornarica na nogama!

Autor:

Svet

15.05.2024

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hitno se obratio ministar odbrane Republčike Hrvatske Ivan Anušić

HAOS U HRVATSKOJ VOJSCI! IMA MRTVIH U SPLITU! Ratna mornarica na nogama!

Foto: Profimedia

Danas 15. maja, izvedena je obuka ronjenja kod ostrva Čiova i nažalost završila se tragično, kada je pripadnik Hrvatske ratne mornarice preminuo.

Na licu mesta, medicinski tim Hrvatske ratne mornarice odmah je započeo reanimaciju, a zatim je prevezen u Klinički bolnički centar Split.

Utvrđivanje okolnosti

Istraga je u toku kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do ove tužne nesreće, pružajući uvid u detalje ovog događaja, preneo je Net.hr.

Reakcija Ministarstva obrane i Hrvatske vojske


Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Ivan Anušić, kao i načelnik Glavnog štaba OSRH general-pukovnik Tihomir Kundid, izrazili su duboko žaljenje i saučešće porodici i kolegama preminulog vojnika.

Ova tragedija naglašava važnost bezbednosnih protokola i pažljivog nadzora tokom vojnih obuka, te će sigurno izazvati pažnju javnosti i nadležnih institucija.

Podsetimo, u kasarni "Pukovnik Marko Živković" u Velikoj Gorici dogodila se u februaru ove godine velika tragedija.

Hrvatska vojska zavijena je bila u crno i tog dana nakon što je tokom sprovođenja provere motoričkih sposobnosti, preminuo pripadnik Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva.

Podoficiru Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva pružena je hitna medicinska pomoć na licu mesta, ali nažalost, nije bilo moguće spasiti mu život.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Hrvatske Ivan Anušić istakao je važnost i posvećenost svakog vojnog službenika te naglasio da će se temeljito istražiti uzroci ovog tragičnog događaja kako bi se sprečile slične situacije u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Josip Juraj

18.05.2024 23:53

То је све у реду