TRAGIČAN VOJNI LET: Srušio se helikopter, a među poginulima i načelnik Generalštaba

Autor:

Svet

18.04.2024

20:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U padu helikoptera je stradalo pet osoba, a tri su preživele.

TRAGIČAN VOJNI LET: Srušio se helikopter, a među poginulima i načelnik Generalštaba

Foto: www.profimedia.rs

Načelnik Generalštaba kenijske vojske, general Fransis Omondi Ogola je među stradalima u padu vojnog helikoptera, saopštio je danas predsednik Kenije Vilijam Ruto.

On je na konferenciji za medije rekao da je incident "tragičan trenutak" za Keniju, prenosi BBC. Ranije danas, lokalne vlasti saopštile su da se u Keniji srušio vojni helikopter.

U padu helikoptera je stradalo pet osoba, a tri su preživele, javio je Rojters, pozivajući se na neimenovane izvore.

Kenijski predsednik je, povodom incidenta, sazvao hitnu sednicu Saveta bezbednosti.

Da podsetimo, pre nekoliko dana se srušio u ruski helikopter.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da se helikopter Mi-24 srušio iznad Crnog mora blizu zapadne obale Krima prilikom obavljanja redovnog leta. Preliminarni uzrok pada bio je kvar motora, a nesreća se dogodila oko šest sati ujutru po moskovskom vremenu. Na licu mesta su angažovane službe traganja i spasavanja kako bi se pružila pomoć.

Mi-24 je specijalizovani transportno-borbeni helikopter koji je sposoban da obavlja funkcije borbenog vozila pešadije. Dizajniran je kako za transport streljačkog odreda, tako i za pružanje direktne vatrene podrške kopnenim trupama i borbi protiv neprijateljskih oklopnih vozila. Ovaj tip helikoptera ima značajnu ulogu u vojnim operacijama i predstavlja ključni deo vojne strategije.

Pad helikoptera iznad mora predstavlja dodatni izazov za službe traganja i spasavanja. U takvim situacijama, brza reakcija i koordinacija timova su od suštinskog značaja kako bi se pružila pomoć povređenima i osigurala bezbednost ostalih učesnika u incidentu. Nesreće ovog tipa zahtevaju visok nivo stručnosti i spremnosti spasilačkih timova.

(Tanjug)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading