TEK JE DOŠAO U NOVU ŠKOLU, ŠIKANIRAN JE: Užasni detalji o dečaku-ubici koji je likvidirao druga, a ranio dve vršnjakinje

Autor:

Svet

03.04.2024

15:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je dan žalosti usled neverovatne tragedije u osnovnoj školi

TEK JE DOŠAO U NOVU ŠKOLU, ŠIKANIRAN JE: Užasni detalji o dečaku-ubici koji je likvidirao druga, a ranio dve vršnjakinje

Foto: Markku Ulander/Lehtikuva via AP

Finska je danas u stanju potpunog šoka posle informacije da je dvanaestogodišnji dečak u školi ubio druga, a ranio dve devojčice iz odeljenja.

Policija je i dalje posle zločina veoma rezervisana sa davanjem informacija ali ipak otkriva da je motiv dečaka da krene u krvavi pir to što su ga vršnjaci maltretirali jer je tek došao u tu školu.

"Motiv tog čina je identifikovan kao vršnjačko nasilje. Osumnjičeni je na saslušanju rekao policiji da je bio žrtva šikaniranja, a ta informacija je potvrđena i u policijskoj preliminarnoj istrazi", navodi se u saopštenju policije.

Dodali su da je dečak početkom godine prebačen u novu školu i da se mučio da se zbliži sa svojim novim drugovima iz razreda.

Ova informacija usledila je nekoliko sati nakon što se grupa ožalošćenih jutros okupila ispred škole da oda počast detetu koje je ubijeno.

Jučerašnji napad šokirao je Finsku, ali i celu Evropu, a trenutno se plavo-bele zastave nalaze na pola koplja, dok veliki broj ljudi, uključujući roditelje, nastavnike i kolege učenika, polažu cveće i pali sveće u blizini školske zgrade u kojoj se dogodila pucnjava.

Finska vlada proglasila je sredu danom žalosti širom zemlje, naloživši svim državnim agencijama i institucijama da spuste nacionalnu zastavu na pola koplja.

Škole širom Finske danas su dobile lažne dojave o postavljenim bombama, saopštio je komesar za kriminal za okrug Usima Sami Heikila, dan nakon što se u osnovnoj školi u gradu Vanta dogodila pucnjava u kojoj je jedan učenik ubijen.

On je naveo da su informacije stigle do policije preko centara za hitne slučajeve i društvenih mreža, prenosi finski javni servis YLE. Heikila je dodao da su sve dojave bile lažne, ali je istakao da je policija morala da sprovede velike akcije.

U osnovnoj školi "Vijertola" 12-godišnji napadač je juče ubio jednog učenika i ranio dve učenice koje su u teškom stanju prevezene u bolnicu. Iz policije su naveli da je dečak bio žrtva vršnjačkog nasilja u školi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading