PUTIN SE OGLASIO OKO INVAZIJE RUSIJE NA EVROPU: Ovo se nikom na Zapadu neće dopasti

Autor:

Svet

28.03.2024

09:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije morao je ponovo javno da reaguje

PUTIN SE OGLASIO OKO INVAZIJE RUSIJE NA EVROPU: Ovo se nikom na Zapadu neće dopasti

Foto: Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Ruski predsednik Vladimir Putin odbacio je optužbe da Rusija planira borbu protiv Evrope kao potpunu besmislicu.

"Što se tiče navoda da planiramo invaziju na Evropu posle Ukrajine, ovo je potpuna glupost koja ima za cilj isključivo da zastraši njihovo stanovništvo kako bi ih naterali da plate više novca“, rekao je on na sastanku sa vojnim pilotima u Tverskoj oblasti, prenosi TASS.

On je primetio da se ovaj narativ odvija „usled pada ekonomije i pogoršanja životnog standarda“.

„Ovo je apsolutno jasno i to svi priznaju. Ovo nije propaganda. To se zaista dešava. Treba da se pravdaju, pa zastrašuju svoje stanovništvo potencijalnom ruskom pretnjom dok nastoje da prošire svoj diktat na ceo svet“, zaključio je Putin.

Ambasador Rusije u Poljskoj Sergej Andrejev napustio je Poljsku nakon što se u ponedeljak nije pojavio u Ministarstvu spoljnih poslova Poljske gde je pozvan da da objašnjenje u vezi sa ruskim projektilom koji je nedavno narušio vazdušni prostor te zemlje, izjavio je poljski ministar spoljnih poslova Radoslav Sikorski.

„Ambasador Andreev je pokazao svoju kulturu i profesionalizam. Koliko čujem, on je već napustio našu teritoriju“, naveo je Sikorski, prenosi Gazeta.pl.

On je dodao da Andrejev nije proteran iz Poljske i da nije obavestio o svojoj ostavci. Ambasada Ruske Federacije u Poljskoj je službenom beleškom obavestila je poljsko Ministarstvo o odsustvu ambasadora Andrejeva od 26. marta do 4. aprila.

U ovom periodu njegove dužnosti će obavljati privremeni otpravnik poslova Rusije u Poljskoj. Poljska je zatražila objašnjenja od Rusije nakon što je ruska raketa u nedelju narušila vazdušni prostor Poljske u oblasti naselja Oserdov u Lublinskom vojvodstvu i zadržala se tamo 39 sekundi.

Operativna komanda Oružanih snaga Poljske saopštila je da je ruska raketa 100 odsto izašla iz vazdušnog prostora Poljske i da nije bilo potrebe da se obara, jer su nadležne snage kontrolisale putanju leta.

Ruski ambasador je objasnio, da se nije pojavio u Ministarstvu spoljnih poslova Poljske jer je „odlučio da nema smisla pokretati ovu temu bez iznošenja dokaza“. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading