SAMO NAS SVE GLEDA! Insajderi Kremlja otkrili ratne planove Vladimira Putina! EVO KO ĆE BITI PRVI NA UDARU!

Autor:

Svet

27.03.2024

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Insajderi iz Kremlja takođe se slažu da će unutrašnja represija u Rusiji biti pojačana. Jedan od njih očekuje "potpunu restrikciju političke konkurencije", uključujući na regionalnom nivou.

SAMO NAS SVE GLEDA! Insajderi Kremlja otkrili ratne planove Vladimira Putina! EVO KO ĆE BITI PRVI NA UDARU!

Foto: Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Ruski predsednik Vladimir Putin planira dalje "stezanje šrafova" i eskalaciju sa Zapadom do izbijanja rata. Očekuje se da će glavni interes Putina ostati rat sa Ukrajinom koji će se nastaviti, piše nemački Bild, pozivajući se na izvore iz Kremlja.

Rusija je već "ratujuća država koja živi pod sloganom 'Sve za pobedu'", dodaje izvor.



Insajderi iz Kremlja očekuju da će Putin imati na umu region Harkovske oblasti na severu Ukrajine kao mogući cilj. Brzo je zauzeo tu teritoriju tokom napada na Ukrajinu 2022. godine, ali ju je izgubio tokom protivnapada ukrajinske vojske u leto/jesen 2022. godine. Izvori smatraju "prilično verovatnim scenarijem" da će Putin pokušati da ponovo zauzme taj region i da to može zahtevati novi talas mobilizacije. "Sve je već dugo vremena spremno za ovo, samo je pitanje situacije na frontu", kaže izvor. Druga potpuna invazija kao u februaru 2022. nije isključena, prema rečima izvora.

Postavlja se pitanje da li teror Islamske države menja bilo šta u Putinovom vođenju rata u Ukrajini.

- Prvo sam bio šokiran terorističkim napadom i njegovim mogućim posledicama. Razmišljao sam, na primer, o ozbiljnoj eskalaciji do upotrebe taktičkog nuklearnog oružja na ukrajinskom frontu - kaže izvor.

Ali, sada više ne veruje da će se mnogo toga promeniti u ratu u Ukrajini. Insajderi iz Kremlja takođe se slažu da će unutrašnja represija u Rusiji biti pojačana.

Očekivanja za budućnost Rusije su sumorna, kako navodi nemački list Bild, a to važi i za rusku elitu. Insajderi iz Kremlja takođe se slažu da će unutrašnja represija u Rusiji biti pojačana. Jedan od njih očekuje "potpunu restrikciju političke konkurencije", uključujući na regionalnom nivou.

Kako se čini, Putinova politika će ostati usmerena ka održavanju jake pozicije Rusije kroz unutrašnju represiju i spoljnu eskalaciju sukoba sa Zapadom, posebno sa Ukrajinom. Očekuje se da će Putin nastaviti sa svojim planovima za dalje "stezanje šrafova" i eskalaciju sa Zapadom, a situacija u regionu Harkovske oblasti na severu Ukrajine može biti ključna tačka za buduće akcije Rusije.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading