OVE POGANE REČI BILA KLINTONA PAMTIĆE SVAKI SRBIN DOK JE ŽIV! To je bio SIGNAL da sledi BOMBARDOVANJE...

Autor:

Svet

26.11.2023

20:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Amerike nakon kraha pregovora Srba i Albanaca s Kosova u Rambujeu uputio je jasnu poruku Slobodanu Miloševiću da sledi ratno razaranje Jugoslavije.

OVE POGANE REČI BILA KLINTONA PAMTIĆE SVAKI SRBIN DOK JE ŽIV! To je bio SIGNAL da sledi BOMBARDOVANJE...

Foto: Lev Radin / Zuma Press / Profimedia

U martu mesecu, pre 24 godine, tadašnji predsednik SAD Bil Klinton uputio je jasnu poruku Srbima i Jugoslaviji da joj predstoji bombardovanje i ratno razaranje, a njegove tadašnje reči pamtiće svaki Srbin dok je živ!

19. marta 1999. godine nakon neuspelih pregovora Srba i kosovskih Albanaca u Parizu, predsednik SAD Bil Klinton izjavio je da je "prag prekoračen" i da problem Kosova ugrožava američke nacionalne interese, prenosi Alo.

Foto: Tanjug/AP

Bil Klinton

- Nema više čekanja. Prag je prekoračen. Ugroženi su američki nacionalni interesi - rekao je Klinton nakon kraha pregovora u Rambujeu. Odmah nakon tih reči diplomate zapadnih zemalja počele su da napuštaju Beograd, a međunarodni verifikatori Kosovo.

To je bio jasan signal da sledi NATO intervencija i bombardovanje Jugoslavije.

Podsetimo 18. marta 1999. godine Kosovski Albanci potpisali su na pregovorima u Rambujeu kod Pariza mirovni sporazum, dok je srpska delegacija odbila vojni deo sporazuma. Šest dana kasnije NATO snage počele su napad iz vazduha na SR Jugoslaviju.

U delegaciji Srbije bili su i tadašnji predsednik Srbije Milan Milutinović, predsednik Veća građana Skupštine SRJ Milomir Minić, a u nezvaničnim razgovorima spominjala su se i imena tadašnjeg urednika lista “Politika” Dragana Hadži-Antića i visokog funkcionera SPO Milana Komnenića, navodi Alo.

Delegacija Albanaca sa Kosova, čini se bila je na većem nivou od srpske a nju su činili Ibrahim Rugova, sadašnja predsednica Edita Tahiri i Hašim Tači, kao i Jakup Krasnići.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (3)

Loading
5okt kruna Nato agresije

26.11.2023 22:06

Ali je ujedno dao srbima ideju kako da reše kosovsko pitanje. Rekao je da srbi na pristinskom stadionu drže 150 hiljada albanaca. Znači na srbima je bilo da uključe pvo radar i da slikaju.

Aco

26.11.2023 22:51

USA, naš saveznik u 2 sv. rata i kojoj smo se toliko divili tim divljačkim Bombardovanjem kod naše nacije su stvorile da im to NIKADA NEĆEMO OPROSTITI

Rafael Nadal

26.11.2023 23:51

I onda mu predsednik Srbije da pare za kampanju iz budzeta Srbije... Napredno.