ZELENSKI DONEO NAJTEŽU ODLUKU: Da li će ovo promeniti tok rata u Ukrajini?!

Autor:

Svet

03.09.2023

21:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vreme će pokazati da li je bila ispravna.

ZELENSKI DONEO NAJTEŽU ODLUKU: Da li će ovo promeniti tok rata u Ukrajini?!

Foto: shutterstock

Volodimir Zelenski je u svojoj video poruci najavio ostavku Aleksija Reznikova sa mesta ministra odbrane Ukrajine i imenovanje šefa Fonda državne imovine Rustema Umerova na njegovo mesto, navode RIA Novosti.

Ukrajinska pravda je 10. avgusta objavila da Zelenski traži zamenu za Reznikova; za tu funkciju su bila najmanje dva kandidata - ministar za infrastrukturu Aleksandar Kubrakov i ministar za stratešku industriju Aleksandar Kamišin. Kasnije je zamenik Rade Aleksij Gončarenko izvestio da su kandidati za mesto šefa ukrajinskog ministarstva odbrane odbili ovu funkciju. Sam Reznikov je rekao da je spreman da podnese ostavku.

- Aleksej Reznikov je prošao kroz više od 550 dana rata punog obima. Verujem da su ministarstvu potrebni novi pristupi i drugi formati interakcije kako sa vojskom tako i sa društvom u celini. Sada bi Rustem Umerov trebalo da bude na čelu ministarstva. Rada Ukrajine dobro poznaje ovu osobu, a gospodinu Umerovu nisu potrebna dodatna predstavljanja. Očekujem da će parlament podržati ovu kandidaturu - rekao je Zelenski u svom obraćanju.

Poslanik Vrhovne rade Jaroslav Železnjak ranije je tvrdio da će Reznikov biti imenovan za ambasadora u Velikoj Britaniji, a da će ga na mestu šefa Ministarstva odbrane zameniti sadašnji šef Fonda državne imovine Rustem Umerov.

Publikacija Ukrajinska pravda, pozivajući se na svoje izvore u Kabinetu ministara Ukrajine, takođe je napisala da je najverovatniji kandidat da zameni Reznikova Umerov. Saopšteno je da se Zelenski sastao sa njim ove nedelje i razgovarao o rezultatima fonda.

"Sam Umerov nije mogao da opovrgne ili potvrdi informaciju da će preuzeti drugu funkciju", ističe se u publikaciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading